OK
×

Afripads Foundation

Afripads Foundation logo 1

Het is onvoorstelbaar! Nog altijd blijven meisjes weg van school als ze ongesteld zijn, omdat zij geen maandverband kunnen betalen. Soms gebruiken zij daarom bananenbladeren of oude lappen.

Onze club wil graag iets doen aan deze ongezonde praktijk en onnodige schooluitval.  Voor het uitvoeren van deze missie hebben wij samenwerking gezocht met de Stichting Afripads Foundation te Bilthoven. Deze stichting werft gelden voor de productie en gratis verspreiding van herbruikbaar maandverband in landen als Uganda, Kenia en Tanzania. Het idee is net zo simpel als het product zelf: zorgen dat meisjes in achterstandsgebieden de beschikking krijgen over veilig, hygiënisch en herbruikbaar maandverband.

Ons doel is om meisjes in Uganda naar school te laten gaan, ook als zij ongesteld zijn. Wij willen ze een setje Afripads, wasbaar maandverband, geven dat zij minimaal één jaar kunnen (her)gebruiken. Helpt u mee? Al voor € 5 helpt u een meisje aan zo'n setje verband. Geen geld als je bedenkt hoeveel goeds dat zal doen voor haar persoonlijke ontwikkeling. 

Op 11 oktober, Wereldmeisjesdag, gaat onze club met uw hulp een mooi bedrag doneren aan de Afripads Foundation. Hoeveel meisjes gaat u helpen?

dakje met Geef-logo
Startdatum:
27-03-2020
Einddatum:
08-10-2020
Nog 186 dagen te gaan