OK
×

wadloopexpeditie #nietvoorwatjes

wadloopexpeditie #nietvoorwatjes logo 1

Wij organiseren zaterdag 29 juni voor de 5e keer de wadloopexpeditie #nietvoorwatjes. De wadloopexpeditie is een actieve uitdaging om een beetje te ervaren hoe het is om ver van de bewoonde wereld te wonen terwijl je hulp nodig hebt. Voor één dag sta je in de schoenen van de mensen die Medair wereldwijd helpt.


Veel mensen wonen nog altijd ver van een begaanbare weg en zijn verstoken van hulp tijdens een ramp of crisis. Ze moeten lange afstanden afleggen over vaak moeilijk begaanbare wegen om te kunnen overleven. Ook de noodhulpteams van Medair doen er alles aan om er voor te zorgen dat zelfs op de meest afgelegen plekken mensen worden geholpen. Al is het in regentijd kilometers afleggen, soms tot hun middel in het water in Zuid-Sudan of dwars door de modder naar de afgelegen dorpen in D.R.Congo. Naast het zelf ervaren is het doel van #nietvoorwatjes door sponsoring zoveel mogelijk geld op te halen voor de meest kwetsbare mensen in nood.


Drie expedities!
Dit jaar worden speciaal vanwege de vijfde editie drie verschillende wadlooptochten aangeboden. De eerste expeditie is voor volwassenen (vanaf 12 jaar). Deze tocht begint op de zandplaat Brakzand en komt uit op Schiermonnikoog. Deze tocht wordt bikkelen: baggerend door het slik, wadend door het water om de vloed voor te zijn. Dat wordt een hele uitdaging!
Daarnaast is er de mogelijkheid om de Familie-expeditie te lopen (vanaf 4 jaar) over het Weststrand naar het dorp Schiermonnikoog. Deze tocht is minder zwaar en geschikt voor het hele gezin. Een tocht om te genieten van een van de mooiste natuurgebieden in de wereld dat onderdeel uitmaakt van het Werelderfgoed.
De derde expeditie is het zwaarst en duurt maar liefst 5 uur I.v.m de waterstanden kunnen we pas in mei aangeven of deze tocht ook daadwerkelijk doorgaat.

dakje met Geef-logo
Website:
Startdatum:
28-06-2019
Einddatum:
28-06-2019