OK
×

Project Schone Schie

Project Schone Schie logo 1

Wat één persoon kan betekenenTommy Kleijn zag op een dag hoe vervuild de oevers van de Schie waren. Iedere dag fietste hij langs een strook gras vol plastic. Tot hij op een dag een vuilniszak en een prikker meenam. In een half uurtje was de vuilniszak vol. En de volgende dag weer. En de dag erna ook. En voor Tommy het wist was een heel stuk Schie, zomaar Schone Schie. En hij liet de wereld over zijn schouder mee kijken. Project Schone Schie was geboren. Eén man. Eén vuilniszak per keer. Een paar meter per dag.

En na 22 dagen had hij -alleen- 100 meter van de vervuilde oever weer 'omgetovert' tot een Schone Schie.

Goed voorbeeld doet volgen.Het jaar daarna vroeg Tommy zich af hoeveel meer hij zou kunnen betekenen als hij meer mensen kon activeren. Hij deed een oproep via sociale media en er bleek meer animo te zijn om te helpen. Dat jaar hielpen 120 mensen uit Overschie en omgeving om 250 meter van de oevers schoon te maken!

​En het jaar daarna zelfs 300 mensen die ongeveer 1.000 kg aan plastic en overig zwerfval uit de omgeving opvisten.

Inmiddels is het een jaarlijks terugkerende activiteit geworden waarbij jong en oud met veel enthousiasme aan deelneemt en iedereen met een fijner gevoel weer naar huis gaat.

Vanuit Overschie de wereld over.In 2019 sloten zich namelijk 8.000 mensen uit 34 verschillende landen bij Project Schone Schie aan! In een wereldwijde estafette, The Global Cleanup Relay genoemd, startten mensen na elkaar in hun eigen tijdszone een opruimactie. Op deze manier werd er in 24 uur 197.000 kilo afval uit het milieu verwijderd! Van Australië tot Argentinië en van Canada tot Cambodia, overal droegen mensen een steentje bij!

Editie 2022.In 2021 moesten we door covid helaas een jaartje overslaan. Om in 2022 groter terug te komen. En wel op 19 maart! Op verschillende locaties in Rotterdam gaan we met verschillende groepen aan de slag. En daar hebben we geld voor nodig! Meer mensen, meer opruimen en tegelijkertijd educatie leveren op het gebied van plastic. Wat zijn goede alternatieven? Wanneer wel plastic en wanneer niet? 

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 7.560opgehaald
26donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit evenement

Website:
Startdatum:
18-03-2022
Einddatum:
19-03-2022