OK
×

Vrienden van Kleutercentra in Brazilië

Vrienden van Kleutercentra in Brazilië logo 1

Organisatienaam:

Vrienden van Kleutercentra in Brazilië

Bezoekadres:

Jan Luykenstraat 10
3521VC Utrecht
Alleen op afspraak

E-mailadres:

stichting@kleutercentrabrazilie.nl

Telefoonnummer:

0031302966802

RSIN nummer:

8156.19.431

KvK-nummer:

41197964

Bestuurders
Naam
Functietitel
Datum in dienst
Anita Lemoine
Voorzitter
1993
Bart van der Ree
Bestuurslid
2003
Diana Wesselius
Bestuurslid
2013
Bas Bollinger
Bestuurslid
2012

Activiteiten

Onderwijs is de belangrijkste vorm van ontwikkelingshulp om de levens van mensen in ontwikkelingslanden écht te verbeteren. Met onderwijs, huiswerkbegeleiding, opvoedingsondersteuning en gezondheidspreventie verbetert de Stichting Kleutercentra de levensomstandigheden in de favela's, de arme wijken in de grote steden van Brazilië. Lokale mensen leiden de projecten, wat de gemeenschap bevordert. De projecten boren zelf ook andere bronnen van inkomsten aan. Wij stimuleren een overgang naar volledige zelfstandigheid. Doelstelling: - Kleuters van 2 tot 7 jaar in Brazilië - en hun ouders - leren wat naar school gaan is. - Kinderen in betere conditie brengen door hen de benodigde maaltijden te geven (met een lege maag is het moeilijk leren). - Kinderen van de straat houden, terwijl de moeders werken om in het levensonderhoud te voorzien. - Het welzijn van kleine kinderen verbeteren en hen de kans bieden hun kennis en sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Bestedingen

We zamelen geld in bij een grote groep "Vrienden", onze donateurs. Al het geld gaat rechtstreeks en zonder overheadkosten naar de projecten. Toezicht en advies ter plekke vindt plaats door bevriende relaties van het bestuur. Persoonlijke betrokkenheid bij de projecten is er van bestuursleden, die tijdens hun vakantie de projecten bezoeken. Jaarlijks krijgen alle "vrienden" een brief met een verslag over de besteding van het geld.

Beloningsbeleid

Bestuursleden en vrijwilligers werken onbezoldigd; portokosten worden door de bestuursleden en vrijwilligers zelf gedragen.

Documenten

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 1.385opgehaald
12donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
8156.19.431
Geef:
3552

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo