OK
×

Vogelopvangcentrum midden Nederland (Stichting)

Vogelopvangcentrum midden Nederland (Stichting) logo 1

Het Vogelhospitaal in Naarden is in de afgelopen 66 jaar uitgegroeid tot een toonaangevende organisatie op het gebied van wildopvang. Meer dan 7500 vogels worden er jaarlijks aangebracht bij het Vogelhospitaal Naarden. Met het wegvallen van andere opvangmogelijkheden omvat onze regio inmiddels de gemeenten Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Blaricum, Wijdemeren, Almere, Lelystad,  Dronten, Urk, Barneveld, Veenendaal en Ede. Daarnaast ondersteunen we ook onze collega opvangcentra met het opvangen van dieren als door drukte of ziekte het even niet lukt op de eigen opvang.

Met de inzet van vele vrijwilligers en een team proffesionele dierverzorgers zijn we in staat om jaarlijks een groot deel van de dieren weer gezond los te laten in de vrije natuur. Daarmee leveren we een positieve bijdrage aan de ecologische biodiversiteit en de leefbaarheid in de aangesloten gemeenten. 

Naast het opvangen, verzorgen en weer uitzetten kijkt het Vogelhospitaal ook verder als het gaat om het verder ontwikkelen van wildlife opvang. Innovatief als we zijn hebben we in eigen huis al meerdere projecten weten te realiseren die door andere opvangcentra worden overgenomen. Een voorbeeld hiervan zijn onze hokken in de ziekenboeg die inmiddels in 5 andere opvangcentra worden gebruikt. Maar ook naar onze behandelmethodiek is belangstelling of ons onderzoek naar de mogelijkheden voor behandelen en weer uitzetten van vogels die genezen zijn van vogelgriep.

Ook al hebben we de laatste jaren steeds betere financiële afspraken kunnen maken met de lokale overheden we hebben uw steun nog steeds hard nodig om ons mooie werk te kunnen blijven voortzetten. Uw bijdrage is een bijdrage in succesverhalen en een betere toekomst voor onze inheemse wilde diersoorten. 

Wij hopen dat u ons wilt ondersteunen zodat wij naar de toekomst kunnen kijken, een toekomst waarin wij steeds meer kunnen betekenen voor de in het wild levende dieren.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 30.479,94opgehaald
730donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
815328163
Geef:
2341

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo