OK
×

True Grasses - Beroepsonderwijs in Tanzania

True Grasses - Beroepsonderwijs in Tanzania logo 1

Wij vertellen je graag voor wie wij het verschil willen maken en hoe wij dit aanpakken. Hopelijk wordt je net zo enthousiast als wij. 

Stichting True Grasses is een christelijke stichting die zich inzet voor het verbeteren van de leefomstandigheden in Tanzania. We richten ons daarbij vooral op meisjes en vrouwen, omdat zij vaak benadeelt zijn. 

Ons project is gestart in Kisarawe, een regio aan de kust met groeiende armoede en een afnemend aantal scholen. Wij zijn gestart met beroepsonderwijs en bouwen de school in de komende jaren verder uit. Zo bieden we kinderen de kans om te studeren zodat ze later in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.

In Kisarawe hebben meisjes binnen een gezin de kleinste kans op onderwijs, ze trouwen vaak jong. Het is niet eenvoudig dit patroon te doorbreken. Gelukkig neemt de gemeenschap zelf initiatief en is actief betrokken bij het project. We kijken gezamenlijk naar hun behoeftes zodat het hele dorp kan profiteren: bijvoorbeeld door een waterput en door sportactiviteiten. Door de school wordt de waarde van onderwijs, ook voor meisjes, steeds beter zichtbaar.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 137,50opgehaald
7donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
852978212
Geef:
6584

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo