OK
×

Stichting Vleermuizenopvang Adorp

Stichting Vleermuizenopvang Adorp logo 1

Vleermuizenopvang Adorp bestaat uit een groep vrijwilligers die samen in de gehele provincie Groningen gewonde, verzwakte en jonge vleermuizen opvangen die zorg en aandacht nodig hebben. Ons doel is dit bedreigde diersoort te behouden en zodanig te herstellen dat ze terug te plaatsen zijn in de natuur.

 

De vleermuis in Nederland

In Nederland komen achttien verschillende vleermuissoorten voor. De gewone dwergvleermuis, de Pipistrellus pipistrellus, is de meest voorkomende en daarnaast ook de kleinste soort in Nederland. Deze nachtdieren zijn erg bijzonder, ze zijn namelijk het enige zoogdier die kan vliegen! Sinds 1973 is de vleermuis in Nederland wettelijk beschermd. Toch bleef hun aantal nog jaren afnemen door insecticiden, actieve bestrijding en beschadiging van hun biotoop en veilige verblijfplaatsen. Gelukkig worden mensen zich inmiddels meer bewust van het belang van natuurbescherming in ons eigen land, en krijgt ook de vleermuis steeds meer aandacht. 

 

Maak een verschil en help mee!

Steun ons bij de bescherming van vleermuizen door een eenmalige of periodieke gift.

 

Ervaar & leer!

Op zomeravonden houdt de Vleermuizenopvang Adorp in Groningen Vleermuisexpeditieswaarvoor je je kunt opgeven! Ook kun je onze specialisten contacten voor meer informatie over alle verschillende vleermuizen bij jou in de buurt. Leer zo meer over de wondere wereld van de vleermuis!

 

Zeg het voort

Help de Vleermuizenopvang Adorp in Groningen door onze website en social media pagina’s te delen. Hoe meer mensen op de hoogte zijn van onze activiteiten, hoe beter!

 

Meer informatie kunt u vinden op www.vleermuizenopvangadorp.nl

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 215opgehaald
9donaties

Geregistreerd bij

KvK:
Geef:
10713

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo