OK
×

Stichting Urbanus Ouderkerk aan de Amstel

Stichting Urbanus Ouderkerk aan de Amstel logo 1

De stichting heeft ten doel: Het bevorderen van de restauratie en het behoud van de uit achttienhonderd zeven en zestig daterende Cuypers kerk van de Rooms Katholieke Parochie Sint Urbanus, gelegen Achterdijk 1 in Ouderkerk aan de Amstel;

Zo’n 1000 jaar geleden stond er al een kerkgebouw in Ouderkerk aan de Amstel als middelpunt van het religieuze leven in de wijde omgeving van Amstelland. Het huidige Urbanuskerkgebouw is in gebruik genomen in 1867 en ruim 150 jaar oud. Het gebouw is ontworpen en gebouwd door de beroemde Nederlandse architect Pierre Cuypers. Het is een rijksmonument, samen met de pastorie en het Vollebregtorgel. Het Urbanus kerkgebouw is een uniek, beeldbepalend, cultuurhistorisch monument voor Ouderkerk aan de Amstel en de wijde omgeving. In het gebouw zijn nog vele oorspronkelijke elementen aanwezig.

Bijzonder zijn de ramen, de schilderingen, het hoofdaltaar en het orgel. Het orgel is een Vollebregt orgel dat geheel tot zijn recht komt in de prachtige akoestiek van het kerkgebouw. In de loop van de jaren heeft er het een en ander aan restauratie plaatsgevonden aan het gebouw. De grootste restauratie is gestart in 2004. Vanaf dat moment is het kerkgebouw zowel aan de buiten- als aan de binnenkant helemaal gerestaureerd. De laatste fase van de restauratie betreft het herstel van de gewelven onder de vloer.

U kunt de Stichting Urbanus Ouderkerk steunen met een donatie.

Wilt u dit unieke gebouw ook behouden? Word dan Vriend van de Urbanus Ouderkerk. Een unieke mogelijkheid om voor vele jaren uw betrokkenheid aan deze cultuur-historische parel van Amstelland te laten blijken.

Wilt u een schenking doen?

Maak dan uw gift over aan Stichting Urbanus Ouderkerk aan de Amstel.

Bankrekening: NL86 RABO 0351 8218 72 o.v.v. Urbanuskerkgebouw.

Uw gift is fiscaal aftrekbaar onder voorwaarden.

Stichting Urbanus Ouderkerk aan de Amstel is een Culturele ANBI

dakje met Geef-logo

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
815857627
Geef:
9460

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo