OK
×

Stichting Tuinen Mien Ruys

Stichting Tuinen Mien Ruys logo 1

Tuinarchitect Mien Ruys heeft zeventig jaar lang haar ideeën over beplantingen en tuinarchitectuur gebruikt om een fascinerende tuin te maken.

De Tuinen Mien Ruys bestaan nu uit een reeks van dertig stijltuinen die zowel volgens oude als nieuwe tuinideeën zijn aangelegd en beplant met uitgebalanceerde plantencombinaties. Er wordt geëxperimenteerd met nieuwe plantencombinaties en tuinmaterialen. Juist het experimentele karakter van de Tuinen maakt dat ze zo belangrijk zijn voor geïnteresseerden en vakmensen. 

Deze beroemde tuinen onderscheiden zich van andere open tuinen in Nederland om meerdere redenen:

De drie oudste tuinen zijn sinds oktober 2004rijksmonument. In 2014 zijn daar opnieuw zes tuinen uit de wederopbouwperiode aan toegevoegd. Het gehele complex is gemeentelijk monument.

De Tuinen Mien Ruys geven een chronologisch overzicht van de tuinarchitectuur van de 20e eeuw. Dit unieke tijdsbeeld is gaaf bewaard gebleven en toont alle verschillende perioden in het werk van Mien Ruys.

Het zijn proeftuinen. Nieuwe plantencombinaties en tuinmaterialen worden uitgeprobeerd. Zo zijn er voortdurend nieuwe ontwikkelingen te zien op het gebied van tuinarchitectuur. 

De Tuinen zijn open voor bezoekers die er ideeën op kunnen doen voor hun eigen tuin. Daarnaast wordt de ontwikkelde kennis over vormgeving, beplanting en onderhoud naar buiten gebracht door middel van publicaties, rondleidingen, lezingen, cursussen en themadagen.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 195opgehaald
4donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
004189437
Geef:
8201

Volg ons ook op

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo