OK
×

Stichting Sant'Egidio Nederland

Stichting Sant'Egidio Nederland logo 1

Sant’Egidio is een wereldwijde beweging. Haar vrijwilligers bieden praktische hulp aan kwetsbare groepen in de samenleving. In Nederland zijn er groepen actief in Amsterdam, Apeldoorn en Utrecht.

Bij Sant’Egidio in Amsterdam kunnen daklozen en eenzamen op dinsdagavond terecht voor een lekkere driegangenmaaltijd in een gezellige omgeving: de Franciscustafel. Ze worden aan tafel bediend en er is alle ruimte voor vriendschap, praktische hulp of gewoon een gesprek. Mensen die op straat leven gaan we op vrijdagavond opzoeken en dan nemen we broodjes voor ze mee.

Andere activiteiten van Sant’Egidio Amsterdam zijn het bezoeken van ouderen, het begeleiden van vluchtelingen en het helpen van kinderen die wel wat aandacht en/of hulp bij schoolwerk kunnen gebruiken.

Sant’Egidio is voor haar activiteiten volledig afhankelijk van donaties. Voor 7 euro kunnen wij een dakloze een heerlijk driegangenmaal voorzetten. Met 30 euro kunnen we dat een maand lang doen.

Eenmaal per jaar, met Kerstmis, verzorgen wij een Kerstdiner voor de armen van de stad. Hiervoor is een actie gestart; klik op de tab hiernaast voor alle informatie.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 29.795,95opgehaald
501donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
806589413
Geef:
8788

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo