OK
×

Stichting Omrin Estafette

Stichting Omrin Estafette logo 1

Wat kun jij doen voor de nieuwe Estafette recyclewinkel in Burgum?

1. Doneer! Klik op "nu doneren", kies je bedrag en betaal veilig en eenvoudig via iDeal.

2. Start een geefactie: je kunt zelf een geefactie starten om geld in te zamelen voor dit project. Bijvoorbeeld als je jarig bent, meedoet aan een wedstrijd, taart gaat bakken of een andere leuke actie. Klik op 'start een geefactie', vul de gevraagde informatie in en starten maar (alle donaties voor jouw geefactie komen dan automatisch bij ons project).

3. Wordt vrijwilliger bij Estafette Burgum. We kunnen zowel nieuwe vaste vrijwilligers in de winkel gebruiken als tijdelijke vrijwilligers voor het mooi maken en inrichten van de winkel. Meld je aan of stel je vraag bij filiaalleider Andries Jan via AHovinga@omrin.nl.

4. Lever je spullen in. De inbreng gaat binnenkort open op de nieuwe locatie aan de W.M. Oppedijk van Veenweg 3 (voorheen De Boer Tweewielers). Met jouw spullen kunnen we de winkel gaan vullen en anderen blij maken.

Alvast hartelijk bedankt voor jouw steun! In onderstaande tekst lees je meer over dit project.

Zware tijden

Afgelopen 1,5 jaar waren financieel zwaar. De winkel kon door corona niet open, ook niet toen dat weer mocht van de overheid. De oppervlakte was te klein om dit voor de klanten én voor vrijwilligers/personeel veilig te doen. Helaas moeten we afscheid nemen van de oude winkel aan de Lageweg, maar gelukkig hebben we een mooie nieuwe plek gevonden binnen Burgum. We zijn blij dat we Burgum weer een stukje mooier en duurzamer gaan maken.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Het grotere en ruimere pand aan de W.M. Oppedijk van Veenweg 3 biedt veel mooie nieuwe kansen. Zo geven we nog meer ‘oude’ spullen een nieuwe bestemming. We kijken er naar uit om veel mensen blij te maken: degene die hun goede spullen in de buurt weg kunnen brengen en degene die iets ‘nieuws’ komen halen. 

Maar er moet nog heel wat gebeuren voordat we de deuren voor het publiek kunnen openen. De normale vaste kosten liepen gewoon door en het verhuizen naar en inrichten van een nieuwe locatie kost erg veel geld. Alleen al het overnemen van de bestaande inventaris kost een hoop geld. Verder hebben we veel nieuwe kasten nodig, maar bijvoorbeeld ook betere begeleiding van onze huidige en nieuwe vrijwilligers die via de gemeente en via onze nieuwe samenwerkingspartners een kans krijgen. We hopen een groter team van vrijwilligers een zinvolle en zeer gewaardeerde invulling van hun dag te mogen bieden, maar dat kost naast extra vrijwilligersvergoedingen ook de salariskosten van een extra personeelslid. 

Dan hebben we het nog niet eens gehad over communicatie aan en in het pand, de verbouwing en verduurzaming van het pand, de inbreng organiseren en een ontruimingsplan laten maken. Kortom: we kunnen alle hulp en donaties goed gebruiken.

Vrijwilligers maken het verschil

Alle bestaande trouwe vrijwilligers dragen natuurlijk hun steentje bij, maar Estafette is ook op zoek naar nieuwe aanvulling voor het vrijwilligersteam. We kunnen alle hulp gebruiken, in welke vorm dan ook. We zoeken nieuwe vaste vrijwilligers op verschillende afdelingen, maar ook mensen die tijdelijk hulp willen bieden tijdens de verbouwing en inrichting. Ook vragen we mensen hun herbruikbare goederen voor ons te sparen, waarmee we de winkel na de zomer kunnen gaan vullen. Alle hulp is welkom!

Wist je dat 75% van de vrijwilligers uit Burgum aan geeft dat ze er, sinds ze bij Estafette werken, lichamelijk en/of geestelijk op vooruit zijn gegaan? De andere 25% is hierin neutraal.

Tot slot een paar quotes uit het onderzoek onder de Estafette vrijwilligers:

"Vrijwilligerswerk bij Estafette betekent voor mij: leuke contacten, leuk werk, collegialiteit, contact met klanten, ze blij zien vertrekken." "Ik ben blij met Estafette als vrijwilligersorganisatie omdat de vrijwilliger gewaardeerd wordt en er een positieve sfeer is. Een ieder is goed zoals hij is en wordt gewaardeerd."

Hartelijke groeten,

Team Burgum

Je kunt ons bereiken via burgumestafette@gmail.com.

Wil je nog meer lezen over Estafette in Burgum? Volg ons via Instagram of lees de interviews met vrijwilligers en partnerorganisaties op onze website.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 290opgehaald
14donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
810214544
Geef:
10506

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo