OK
×

Stichting Koosje

Stichting Koosje logo 1

Wij willen er zijn voor mensen die (dreigend) contactverlies ervaren tussen kind en ouder. Voor hen, die iedere dag opnieuw moeten leren omgaan met ongelooflijk veel gemis en verdriet.

Als kinderen na een scheiding één van beide ouders, waarmee ze voorheen een goede relatie hadden, niet meer willen zien, wordt dat in de volksmond ‘ouderverstoting’ genoemd.

Vaak gaan er beschuldigingen, manipulatie en veel ellende aan vooraf waar kinderen niet om hebben gevraagd.

Stichting Koosje kiest bewust voor de benadering “(dreigend)contactverlies tussen kind en ouder”, omdat de term ‘ouderverstoting’ onterecht impliceert dat het kind enige schuld treft.

Contactverlies is een heel complex probleem dat veel lagen kent. De gevolgen ervan zijn zo ernstig dat het vraagt om investeringen van politiek en hulpverleners. Op dit moment ontbreekt er in Nederland nog teveel kennis en expertise bij (jeugd)professionals om gespecialiseerde hulp te bieden wanneer zij te maken krijgen met complexe scheidingsproblematiek.

Vaak voelen ouders en kinderen zich niet gehoord en gezien in hun realiteit, terwijl (dreigend)contactverlies op de loer ligt.

Dat maakt dat deze grote groep mensen de steun niet vinden die wel hard nodig is. Soms zoeken zij jarenlang naar dat ene luisterende oor, in de hoop erkenning te krijgen in wat hen is overkomen.

Gevoelens van schaamte, schuld, angst en wantrouwen, kunnen er uiteindelijk voor zorgen dat deze mensen de verbinding kwijt raken met zichzelf.

Stichting Koosje biedt buitengesloten ouders een luisterend oor en advies. We organiseren regelmatig fysieke ontmoetingen om hen te bieden wat zij zo hard nodig hebben:

De kracht van verbinding, in veiligheid en vertrouwen. Ontmoetingen met gelijkgestemde, waardevolle mensen. Waar er wel begrip is voor hen die zich onbegrepen voelen. Opdat buitengesloten ouders zich niet alleen hoeven te voelen.

Waar samen staat voor: verbinden, leren en inspireren. Steunen, dragen en supporten.

We merken dat het organiseren van ontmoetingen voor deze grote groep buitengesloten ouders, een heel positief effect heeft. Zien en gezien worden heeft een positief effect op de levenskwaliteit, en draagt bij aan verbetering van de eigenwaarde.

Wij willen mensen die contactverlies ervaren tussen kind en ouder blijven dragen en steunen.

En onze vraag aan jou is: Draag jij ons

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 305opgehaald
9donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
865139581
Geef:
11055

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo