OK
×

stichting Creatief Hart

stichting Creatief Hart logo 1

Organisatienaam:

stichting Creatief Hart

Bezoekadres:

Adriaan van Bergenstraat 66
3554VE Utrecht
Nederland
Alleen op afspraak

Postadres:

Adriaan van Bergenstraat 66
3554VE Utrecht
Nederland

E-mailadres:

stichtingcreatiefhart@gmail.com

Telefoonnummer:

0618371277

RSIN nummer:

852612163

KvK-nummer:

57508313

Bestuurders
Naam
Functietitel
Datum in dienst
D. Deijle
Voorzitter
18-03-2013
S. van der Hooft
Penningmeester
01-06-2016
I. de Kruijf
Secretaris
01-01-2018

Activiteiten

Wij, het bestuur van deze ANBI stichting, zetten ons in voor kansarme kinderen in Indonesië die niet of moeilijk toegang hebben tot het reguliere onderwijs vanwege hun lichamelijke, verstandelijke en/of psychische beperkingen. Voor een uitwerking van ons doel verwijzen wij u naar het Beleidsplan 2019-2023 van stichting Creatief Hart. Wij combineren de creatieve lessen/workshops met eenvoudige lesjes in Engelse basistaal, communicatievaardigheden en omgangsvormen, en in de nabije toekomst in combinatie met ergotherapie. Het gaat ons om “duurzame ontwikkeling“. Wij willen hiermee bereiken dat de persoonlijke ontwikkeling van deze kinderen wordt bevorderd. De kinderen kunnen leren hoe zij hun creatieve handwerken kunnen tentoonstellen en verkopen. De inkomsten zijn voor de kinderen zelf. Op deze manier kunnen deze kinderen hun eigen inkomsten generen en leren zij om een toch een plekje binnen de Indonesische maatschappij en economie te verwerven. Het streven is dat deze kansarme kinderen een kans krijgen om een enigszins minder afhankelijk bestaan te kunnen leiden. Wij willen ook “bewustwording” creëren. Wij willen de ouders laten zien dat hun kinderen wel degelijk iets kunnen. Ook kunnen de ouders mee helpen en met elkaar praten over hun ervaringen met een kind die te kampen heeft met een lichamelijke of geestelijke beperking (praatgroep functie). Het is belangrijk om de ouders bewust te maken van het feit dat zij hun kinderen niet hoeven weg te stoppen uit schaamte. Het zou helemaal geweldig zijn als de kinderen uiteindelijk toch nog kunnen instromen in het reguliere onderwijs omdat ze verder zijn gekomen in hun ontwikkeling. Echter, de kans is zeer klein dat ze ooit naar school kunnen of dat ze volledig mee kunnen komen in het onderwijs. Elk kind meer dat door onze missie een kleurrijker bestaan heeft gekregen, brengt al blijdschap in ons hart. Wij verwijzen u naar onze Visie en Missie (zie website).

Bestedingen

Materialen voor creatieve lessen, lokaal personeel voor het creatief centrum, transport voor kinderen van verder afgelegen dorpen zodat zij ook toegang hebben tot het creatieve onderwijs, extra bijzondere workshops, kosten voor gebouw waar het creatief onderwijs wordt gegeven

Beloningsbeleid

Bestuursleden krijgen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Eventuele reisvergoeding voor gemaakte kosten ten behoeve van vergaderingen en projecten op locatie zijn wel mogelijk. De bestuursleden kunnen maximaal een vergoeding ter hoogte van de vrijwilligersvergoeding van maximaal € 150,- per maand ontvangen. Hiervan is tot op heden overigens nog geen sprake geweest, het bestuur doet alles op vrijwillige basis. Dit wordt afgestemd op de taken en verantwoordelijkheden die zij al dan niet hebben en dit wordt in de jaarverslagen verantwoord. Alle vliegreizen naar en van Indonesië en de verblijfskosten aldaar ten behoeve van de activiteiten en projecten van de stichting, worden volledig vanuit privé bekostigd. Op geen enkele wijze worden inkomsten van de stichting hierbij betrokken. Vrijwilligers kunnen ook, in overleg, in aanmerking komen voor een vrijwilligersvergoeding.

Documenten

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 6.721,62opgehaald
206donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
852612163
Geef:
8360

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo