OK
×

Stichting 22STARS

Stichting 22STARS logo 1

Help ons om gezinnen in Oeganda in 2024 sterker te maken!

Onze missie is om gezinnen in Oeganda in staat te stellen boven de armoede uit te stijgen. Wij hanteren een geïntegreerde aanpak en richten ons op de ontwikkeling van economisch, sociaal, natuurlijk, menselijk en cultureel kapitaal. 22STARS werkt samen met gemeenschappen in Acholi Quarter in de hoofdstad Kampala en Danida in de stad Jinja, die in extreme armoede leven nadat ze conflictgebieden in Noord-Oeganda en omringende landen zijn ontvlucht.

Sponsor een kind en verander een leven!

Bij 22STARS geloven we dat onderwijs de sleutel is tot het bestrijden van armoede en ziekte. Daarom is sponsoring een langetermijnverbintenis die tot stand komt via een terugkerend betalingsplan. Met slechts 25 euro per maand kun je een grote impact hebben op de toekomst en de gemeenschap van een kind!

Help ons onze programma's draaiende te houden!

Wij streven naar een holistische benadering van onderwijs. Naast het sponsoren van een kind, voeren we het hele jaar door aanvullende programma's uit ten behoeve van alle kinderen en de gemeenschap waarin ze leven. Doe een terugkerende of tijdige donatie aan een programma naar keuze.

Steun onze noodbehoeften!

Het leven verloopt niet altijd zoals gepland. Wij doen er alles aan om er voor kinderen te zijn, bij specifieke oorzaken en in noodsituaties. Deze noodsituaties variëren van de behoefte aan voedselvoorraden, muskietennetten, matrassen tot levensreddende medische zorg. Strijd met ons mee tegen extreme armoede door onze meest dringende programmabehoeften te ondersteunen.

Over ons

22STARS wordt gerund door Susan Laker, Aidah Wafula (Oegandees) en Stella Airoldi (Nederlands/Duits). Het trio ontmoette elkaar voor het eerst in Oeganda in 2009. Jaren van getuige zijn van hoe ondernemerschap en onderwijs het leven van Susan beïnvloedden, waren de inspiratie en motivatie voor de drie om hun krachten te bundelen en 22STARS te starten. Eerst richtten ze in 2013 het sieradenbedrijf 22STARS op; dat prachtige producten verkoopt, handgemaakt van gerecycled papier door de vrouwen in Oeganda. Vervolgens werd stichting 22STARS in 2017 in Nederland geregistreerd als ANBI (Algemeen Nut Beogende Organisatie) en in Oeganda als Grassroot/Community Based Organization.

 

dakje met Geef-logo

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
857442429
Geef:
11125

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo