OK
×

PlusBus Houten

PlusBus Houten logo 1

LAAT DE PLUSBUS DÓÓRRIJDEN !

Stichting PLUSBUS HOUTEN organiseert gezamenlijke dagtochten voor senioren die midden in het leven staan. Deze senioren hebben vaak geen eigen vervoer meer en het openbaar vervoer is een te grote belasting.

Om de PlusBus Houten ook de komende jaren op de weg te houden, is in 2019 een vervangende bus nodig. Ons doel: een tweedehandsbus die voldoet aan strenge eisen. Niet alleen op het vlak van veiligheid en gemak, maar ook op het gebied van milieu.

Stichting PLUSBUS HOUTEN heeft elke donatie - groot en klein - hard nodig. Wij krijgen namelijk geen structurele subsidiëring van de gemeente Houten of een andere instantie. Uw bijdrage is daarom goud waard!

We rijden in kleine, gezellige groepen van zes personen naar allerlei bestemmingen - óók op de doorgaans veel te stille zondag. Opvouwbare rollators en handrolstoelen kunnen mee. We bestrijden hiermee – vaak preventief – sinds 2017 de groeiende eenzaamheid onder senioren. Door de dagtochten komen senioren in contact met leeftijdgenoten en ontstaan nieuwe vriendschappen. Meer dan vijftig vrijwilligers doen elke dag hun best om de deelnemers een onvergetelijke dag te bezorgen.

Waar gaan we naartoe?

We rijden naar allerlei bestemmingen waar senioren zonder auto of met het openbaar vervoer moeilijk kunnen komen. Zoals musea in grote steden of in de provincie, de bloesemroutes en bollenvelden, oude steden, het strand, een mooie riviertocht, evenementen zoals het Fruitcorso in Tiel. We rijden altijd zoveel mogelijk langs kleine weggetjes door de mooie natuur van Midden-Nederland.

Verzwegen eenzaamheid onder senioren is een bron van stress en ziekte. Senioren willen er op uit!

dakje met Geef-logo dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

opgehaald
44 donaties

Geregistreerd bij

KvK:
RSIN:
856926462
Geef:
9373

Download de Geef app

Appstore logo Playstore logo