OK
×

Plein Theater

Plein Theater  logo 1

Steun Plein Theater!

Podium van de wereld om ons heen

PLEIN THEATER is een uniek theater in Amsterdam Oost met een actueel en divers programma voor kinderen, jongeren en volwassenen. 

Onze programmering bestaat uit kleinschalige en intieme voorstellingen met moderne dans, jeugdtheater, hedendaagse kamermuziek en experimenteel theater. Wij kiezen enerzijds voor het vertonen van toptheatergroepen en anderzijds bieden wij ruimte aan jonge, talentvolle makers om ervaring op te doen en te experimenteren. In onze visie heeft de maker een centrale rol als aanjager van maatschappelijke verandering.

Ons productiehuis maakt daarnaast theaterprojecten die aansluiten bij historische en maatschappelijke thema’s van de wereld om ons heen.

Juist nu is het belangrijk dat wij bij kunnen dragen aan verbinding en saamhorigheid door middel van kunst en theater en aan de ontwikkeling en zichtbaarheid van podiumkunstenaars.

Draag je een warm hart toe aan ons theater en geef je ons graag een extra steun in de rug? Steun ons met een donatie!

Enkele donateurs over Plein Theater:

“Het Plein Theater is een belangrijke plek voor de buurt én voor Amsterdam, als dynamische ontmoetingsplek en kweekvijver!!!”

“Kunst is essentieel voor het leven en een toegankelijk theater is enorm belangrijk voor de buurt.” 

“Truly a theater for everyone! Huge respect for Berith & the team for creating such a space for all forms of art and diverse groups of people”

“Ik heb zelf ooit in het Plein Theater mijn eerste schreden als theatermaker gezet en ben het theater daarvoor eeuwig dankbaar!”

“Plein Theater biedt goede voorstellingen en is, mede door de gezellige eetgelegenheid, een sfeervol pluspunt voor buurt & heel Amsterdam.”

“Kleine producties en nieuw talent zijn aangewezen op deze kleine bescheiden door vrijwilligers gesteunde locaties met een verrassende keuken.”

“Een mooi klein theater in het hart van oost houdt de buurt levend. Mag niet verdwijnen!” 

“Lokaal en buurttheater is hartstikke nodig, juist nu!”

“Plein Theater is een schat in Oost en mag niet verdwijnen in de kolkende stroom van 2020.”

“Plein Theater is relevant, zeker in deze tijd waarin we nog meer dan ooit op constructieve wijze met diversiteit moeten leren omgaan.”

“Plein Theater is een parel en zolang ik in Oost woon zal ik dit theater steunen!”

“Het Plein Theater levert een bijdrage aan een tintelend & divers cultuurleven en is daarnaast een klein maar fijn ontmoetingscentrum.”

“Ik hou van de eigenzinnige programmering en heb ontzettend veel respect voor de manier waarop jullie met deze crisis omgaan”

“Het Plein Theater biedt een ‘breed podium’ waar kunst ontstaat, groeit en bloeit. Als Meemaker voel ik me als een vis in het water.”

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 341opgehaald
15donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
819913443
Geef:
10081

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo