OK
×

ParkinsonNL

ParkinsonNL logo 1

Organisatienaam:

ParkinsonNL

Bezoekadres:

Stationsplein 123
3818LE Amersfoort
Nederland
Alleen op afspraak

Postadres:

Stationsplein 123
3818LE Amersfoort
Nederland

E-mailadres:

info@parkinson.nl

Telefoonnummer:

033-3032303

RSIN nummer:

811409582

KvK-nummer:

27254751

Bestuurders
Naam
Functietitel
Datum in dienst
Adse Jelles
Directeur-bestuurder
01-01-2022

Activiteiten

ParkinsonNL is een onafhankelijke organisatie, die fondsen werft voor publieksvoorlichting, onderzoek en innovatie. Wij zijn onderdeel van de Parkinsonalliantie, een samenwerking van organisaties in Nederland die zich bezighouden met parkinson. Zo zijn we altijd op de hoogte van de laatste kennis en inzichten. En besteden we onze tijd en geld aan de juiste doelen en onderwerpen. Door samen te werken, bereiken we meer in minder tijd.

Bestedingen

ParkinsonNL investeert in onderzoek, innovaties en voorlichting. Onderzoek: Om doorbraken in wetenschappelijk onderzoek te bereiken, is meer geld voor parkinson-onderzoek nodig. ParkinsonNL wil zo de kennis en het inzicht vergroten om te: - voorkomen dat mensen parkinson krijgen (preventie) - zorgen dat mensen met parkinson de beste zorg krijgen (behandeling) - zorgen dat mensen met parkinson genezen van deze ingrijpende ziekte (genezing) Innovaties: Helaas kunnen we parkinson op dit moment nog niet voorkomen of genezen. Tot die tijd zetten we alles op alles om de kwaliteit van zorg en leven voor mensen met parkinson te verbeteren. Zodat mensen: - minder last hebben van lichamelijke klachten - zich emotioneel beter voelen - zo goed mogelijk kunnen meedoen in de maatschappij Daarom start ParkinsonNL projecten en samenwerking tussen medische wetenschap, farmacie, technologie en creatieve industrie. Voorlichting: De meeste mensen denken bij parkinson aan trillende lichamen. Maar helaas heb je bij deze ziekte veel meer klachten dan alleen trillen. Daardoor heeft parkinson een grote invloed op het leven van mensen met parkinson én hun naasten. De komende 20 jaar verdubbelt het aantal mensen met parkinson. Het is dus steeds belangrijker dat iedereen zich er van bewust is wat de ziekte is en wat de gevolgen zijn. In het beleid van de overheid moet daar meer aandacht voor komen. Ook huisartsen en verpleeghuisartsen hebben meer kennis over parkinson nodig.

Beloningsbeleid

Als fonds zijn we open over onze financiën. Dit zijn we wettelijk verplicht, omdat we werken volgens de codes en richtlijnen voor Goede Doelen. We geven die openheid graag omdat wij het belangrijk vinden om transparant te zijn over waar wij onze tijd en geld aan besteden. ParkinsonNL heeft per 1 oktober 2021 een CBF erkenning. Dan is een auditcommissie verplicht. Onze auditcommissie bestaat uit de volgende leden van de Raad van Toezicht: Conchita Mulder-Volkers, voorzitter Hanneke Dessing, lid Cees Verouden, lid De hoogte van het salaris van de directeur moet passen bij de doelstelling van een gezondheidsfonds. Een remuneratiecommissie is hiervoor verantwoordelijk.

Documenten

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 160.792,21opgehaald
4731donaties

Geregistreerd bij

ANBICBF erkend
KvK:
RSIN:
811409582
Geef:
10447

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo