OK
×

Orangutan Rescue

Orangutan Rescue logo 1

Orangutan Rescue beschermt de orang-oetan en zijn leefgebied. Wij doen dit samen met het Sintang Orangutan Center (SOC) en de lokale bevolking in West-Kalimantan, Indonesië

HET PROBLEEM

De orang-oetan wordt ernstig bedreigd. Door grootschalige ontbossing verliest de orang-oetan zijn leefgebied en is hij kwetsbaar voor stropers en illegale dierenhandelaren. Elk jaar zijn er duizenden orang-oetans minder.

Als we niets doen, is de wilde orang-oetan halverwege deze eeuw uitgestorven. Daarmee verliezen we niet alleen een unieke, nauw aan de mens verwante diersoort, maar ook een onmisbare schakel in de ecologie van het tropisch regenwoud op Borneo. Zonder de orang-oetan loopt de rest van het regenwoud ook gevaar.

DE OPLOSSING

Orangutan Rescue en het SOC dragen in drie stappen bij aan het behoud van de orang-oetan:

  1. opvang van orang-oetans die zijn gered uit gevangenschap of levensbedreigende situaties
  2. Aanleren van soorteigen gedrag in de natuurlijke omgeving
  3. Terugplaatsen in beschermd bosgebied

Het behoud van de orang-oetan is alleen mogelijk als ook zijn leefgebied behouden blijft. Orangutan Rescue ondersteunt daarom initiatieven van de lokale bevolking tegen grootschalige ontbossing en helpt hen bij het zoeken naar manieren om de bossen duurzaam te beheren. Wij doen dat in nauwe samenwerking met verwante organisaties.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 4.790opgehaald
117donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
818263052
Geef:
9923

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo