OK
×

Nederland-Batam (Stichting)

Nederland-Batam (Stichting) logo 1

Organisatienaam:

Nederland-Batam (Stichting)

Bezoekadres:

Mulderslaantje 1
3871BP Hoevelaken

Postadres:

Mulderslaantje 1
3871BP Hoevelaken

E-mailadres:

neba@neba.nl

Telefoonnummer:

0031332534506

RSIN nummer:

009039466

KvK nummer:

41049910

Bestuurders
Naam
Functietitel
Datum in dienst
Leo Schreuders
Voorzitter
2014
Juul Beltman
Secretaris
2018
Jan-Gerard Hofland
Penningmeester
2018
Jaap Dieben
Lid
1987
Maarten Reeser
Lid
1987
Ria van As-Klok
Lid
1999

Activiteiten

Waterprojecten Toegang tot water en sanitaire voorzieningen zijn duurzame ontwikkelingsdoelen. Beperkte toegang tot water en sanitaire voorzieningen bedreigt de gezondheid en de ontwikkeling van arme gemeenschappen. Daarom steunen wij waterprojecten op Bali, op het eiland Sangihe en in het dorp Ilo-ilo in Noord-Sulawesi. HIV programma’s HIV is nog steeds een groot probleem in Indonesië. Veel mensen weten niet hoe het virus zich verspreidt en denken dat, als je geïnfecteerd bent, het een doodsvonnis is. Dat, terwijl je je goed kunt beschermen tegen hiv en dat je, als je HIV-positief bent, met medicatie een normaal leven kunt leiden. Daarom hebben we twee hiv-programma’s opgezet, een op het eiland Batam en in Noord-Sulawesi. Opvangproject Bali Wij ondersteunen een shelter voor de opvang van meisjes, jonge vrouwen en hun kinderen die slachtoffers zijn van geweld, seksueel misbruik en uitbuiting. Met steun uit Nederland hebben we een veilig onderkomen kunnen bouwen, waar jaarlijks 10 tot 20 overlevers worden opgevangen. Naai- en naaldwerktrainingen Het gebruik van Balinese vrouwen om een traditionele kebaya te dragen naar formele bijeenkomsten en traditionele, culturele en religieuze activiteiten is een kans voor ondernemingen in naai- en naaldwerk. Deze kans wordt door gebrek aan technische en ondernemingsvaardigheden niet gegrepen. Daarom helpen wij vrouwen uit arme gezinnen met deze naai- en naaldwerktraining. Dialysetrainingen Voor goede dialyse zorg is niet alleen (dure) apparatuur nodig, maar ook goed opgeleid personeel. Wij steunen de opleiding van dokters, verpleegkundigen en technici in dialysezorg. Meerjarenoverzicht Stichting Nederland-Batam bestaat al meer dan 30 jaar. In die tijd hebben wij heel veel projecten kunnen uitvoeren. Bekijk hier een overzicht van onze projecten http://bit.ly/OverzichtProjectenNeba.

Bestedingen

In 2017 heeft stichting Nederland-Batam 22.109 euro aan fondsen geworven onder particulieren, 8.000 euro in het bedrijfsleven en 14.900 euro bij non-profit organisaties. Wij hebben 54.057 euro besteed aan onze projecten, 3.607 aan wervingskosten en 2.482 euro aan beheer en administratie. De kosten percentages, 8% voor fondsenwerving en 6% voor beheer en administratie liggen daarmee ruim onder de richtlijnen. 90% van onze lasten is besteed aan onze doelstellingen en is dus ten goede gekomen aan onze projecten in Indonesië.

Beloningsbeleid

Het bestuur, de kascommissaris en medewerkers zetten zich onbezoldigd in. Een redelijke vergoeding van kosten, die gemaakt zijn voor de stichting en voor werk dat buitengewoon veel tijd in beslag neemt, wordt niet als bezoldiging gezien.

Documenten

Beleidsplan:
Jaarverslag:
dakje met Geef-logo dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

opgehaald
45 donaties

Geregistreerd bij

ANBI CBF erkend
KvK:
RSIN:
009039466
Geef:
310

Volg ons ook op

Download de Geef app

Appstore logo Playstore logo