OK
×

Nederland-Batam (Stichting)

Nederland-Batam (Stichting) logo 1

Organisatienaam:

Nederland-Batam (Stichting)

Bezoekadres:

Hugo de Vriespark 12
6741CM Lunteren

Postadres:

Hugo de Vriespark 12
6741CM Lunteren

E-mailadres:

neba@neba.nl

Telefoonnummer:

0031318487311

RSIN nummer:

009039466

KvK-nummer:

41049910

Bestuurders
Naam
Functietitel
Datum in dienst
Leo Schreuders
Voorzitter
2014
Jan-Gerard Hofland
Penningmeester
2018
Ria van As-Klok
Secretaris
1999
Jaap Dieben
Lid
1987
Maarten Reeser
Lid
1987

Activiteiten

WATERPROJECTEN Toegang tot water en sanitaire voorzieningen is een duurzaam ontwikkelingsdoel. Beperkte toegang tot water en sanitaire voorzieningen bedreigt de gezondheid en de ontwikkeling van arme gemeenschappen. Daarom steunen wij waterprojecten op Bali, op het eiland Sangihe en in het dorp Ilo-ilo in Noord-Sulawesi. HIV PROGRAMMA'S HIV is nog steeds een groot probleem in Indonesië. Veel mensen weten niet hoe het virus zich verspreidt en denken dat, als je geïnfecteerd bent, het een doodsvonnis is. Dat, terwijl je je goed kunt beschermen tegen hiv en dat je, als je HIV-positief bent, met medicatie een normaal leven kunt leiden. Daarom hebben we twee hiv-programma’s opgezet, een op het eiland Batam en in Noord-Sulawesi. OPVANGPROJECT Wij ondersteunen een shelter voor de opvang van meisjes, jonge vrouwen en hun kinderen die slachtoffers zijn van geweld, seksueel misbruik en uitbuiting. Met steun uit Nederland hebben we een veilig onderkomen kunnen bouwen, waar jaarlijks 10 tot 20 overlevers worden opgevangen. NAALDWERKTRAINING Het gebruik van Balinese vrouwen om een traditionele kebaya te dragen naar formele bijeenkomsten en traditionele, culturele en religieuze activiteiten is een kans voor ondernemingen in naai- en naaldwerk. Deze kans wordt door gebrek aan technische en ondernemingsvaardigheden niet gegrepen. Daarom helpen wij vrouwen uit arme gezinnen met deze naai- en naaldwerktraining. DIALYSETRAININGEN Voor goede dialyse zorg is niet alleen (dure) apparatuur nodig, maar ook goed opgeleid personeel. Wij steunen de opleiding van dokters, verpleegkundigen en technici in dialysezorg.

Bestedingen

IN 2018 HEBBEN WE 62.000 EURO BESTEED AAN ONZE PROJECTEN. Hiervan ging bijna 11.000 euro naar onze HIV programma's, iets minder dan 9.000 euro naar onze dialysetraining en hebben we ruim 42.000 euro besteed aan de waterprojecten en andere sociale projecten. Ons kostenpercentage fondsenwerving is 7%; dat betekent dat we, om een euro aan fondsen te werven, 7 cent geinvesteerd hebben. Het kostenpercentage beheer& administratie is 6%, dat wil zeggen dat we voor iedere geworven euro 6 cent gebruikt hebben voor het beheren van onze organisatie en het voeren van de administratie. De kostenpercentages liggen ruim onder de richtlijnen. 96% VAN ONZE UITGAVEN IS BESTEED AAN ONZE DOELSTELLINGEN EN IS TEN GOEDE GEKOMEN AAN ONZE PROJECTEN IN INDONESIË.

Beloningsbeleid

Het bestuur, de kascommissaris en medewerkers zetten zich vrijwillig en onbezoldigd in voor de stichting. Een redelijke vergoeding van kosten, die gemaakt zijn voor de stichting en voor werk dat buitengewoon veel tijd in beslag neemt, wordt niet als bezoldiging gezien.

Documenten

Beleidsplan:
Jaarverslag:
dakje met Geef-logo dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

opgehaald
48 donaties

Geregistreerd bij

ANBI CBF erkend
KvK:
RSIN:
009039466
Geef:
310

Volg ons ook op

Download de Geef app

Appstore logo Playstore logo