OK
×

Stichting Nederland Batam

Stichting Nederland Batam logo 1

Organisatienaam:

Nederland-Batam (Stichting)

Bezoekadres:

Buerweg 28
1861CJ Bergen

Postadres:

Buerweg 28
1861CJ Bergen

E-mailadres:

neba@neba.nl

Telefoonnummer:

0031642147705

RSIN nummer:

009039466

KvK-nummer:

41049910

Bestuurders
Naam
Functietitel
Datum in dienst
Leo Schreuders
Voorzitter
2014
Jan-Gerard Hofland
Penningmeester
2018
Arne Lambert
Secretaris
2019
Rob Langenberg
Lid
2022

Activiteiten

Speerpunt WATER Toegang tot water en sanitaire voorzieningen is een duurzaam ontwikkelingsdoel. Beperkte toegang tot water en sanitaire voorzieningen bedreigt de gezondheid en de ontwikkeling van arme gemeenschappen. Daarom steunen wij waterprojecten op Bali, op het eiland Sangihe en in het dorp Ilo-ilo in Noord-Sulawesi. HIV PROGRAMMA'S HIV is nog steeds een groot probleem in Indonesië. Veel mensen weten niet hoe het virus zich verspreidt en denken dat, als je geïnfecteerd bent, het een doodsvonnis is. Dat, terwijl je je goed kunt beschermen tegen hiv en dat je, als je HIV-positief bent, met medicatie een normaal leven kunt leiden. Daarom hebben we twee hiv-programma’s opgezet, een op het eiland Batam en in Noord-Sulawesi. SOCIALE EN MEDISCHE PROJECTEN Naast de projecten onder onze water en HIV speerpunten steunen wij nog een aantal andere sociale en medische projecten. Naai- en naaldwerktraining Het gebruik van Balinese vrouwen om een traditionele kebaya te dragen naar formele bijeenkomsten en traditionele, culturele en religieuze activiteiten is een kans voor ondernemingen in naai- en naaldwerk. Deze kans wordt door gebrek aan technische en ondernemingsvaardigheden niet gegrepen. Daarom helpen wij vrouwen uit arme gezinnen met deze naai- en naaldwerktraining. Verbetering opleidingskwaliteit dialyseverpleegkundigen Voor goede dialyse zorg is niet alleen (dure) apparatuur nodig, maar ook goed opgeleid personeel. Wij steunen de opleiding van dokters, verpleegkundigen en technici in dialysezorg.

Bestedingen

In 2019 hebben wij bijna 56 duizend euro besteed aan onze projecten. Dat is 96% van al onze uitgaven. De overige 4% is besteed aan fondsenwerving en beheer en administratie. De kostenpercentages fondsenwerving, wat het kost om 1 euro aan fondsen te werven was en het kostenpercentage beheer & administratie, de verhouding tussen onze inkomsten en onze overheadkosten, lagen allebei op 1%.

Beloningsbeleid

Het bestuur, de kascommissaris en medewerkers zetten zich vrijwillig en onbezoldigd in voor de stichting. Een redelijke vergoeding van kosten, die gemaakt zijn voor de stichting en voor werk dat buitengewoon veel tijd in beslag neemt, wordt niet als bezoldiging gezien.

Documenten

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 4.606,30opgehaald
59donaties

Geregistreerd bij

ANBICBF erkend
KvK:
RSIN:
009039466
Geef:
310

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo