OK
×

Let's Care

Let's Care logo 1

Wij zijn Let's Care en het is onze missie om samen een mooiere en betere wereld te creeren. Momenteel proberen wij hieraan mee te helpen door voornamelijk zorg te verlenen aan meisjes in de leeftijd van 5-18 jaar die (seksueel) misbruikt, mishandelt en/of verwaarloosd zijn in de Filipijnen. Maar we doen zoveel meer...

 

Achtergrondinformatie

Wij zijn een organisatie gebaseerd in de Filipijnen en wel in: San Jose de Buenavista. Sinds de oprichting in 2011 zijn wij bezig met verschillende projecten om een mooiere nieuwe wereld te creeren.

Home For Girls 

Wij hebben meerdere sociale projecten, maar de focus ligt bij het Home For Girls. Dit is een center voor meiden die (seksueel) misbruikt, mishandelt of verwaarloosd zijn. Zij worden door ons opgevangen en volgen hier een programma van ongeveer 18 maanden waarin ze leren hun trauma's te overkomen en waarin ze worden geholpen met hun schooling. We hebben verschillende interventies, therapieen en trainingen om hun persoonlijke doelen te realiseren. Al met al om hen weer de mooie dingen te laten ervaren in het leven, zodat het meisje weer zelfstandig: gewapend met alle vaardigheden, kennis en tools opgedaan bij Let's Care, terug kan worden geplaatst in een veilige omgeving in de maatschappij. Gedurende een re-integratie periode van 18 maanden worden ze goed in de gaten gehouden en financieel geholpen met o.a. schoolkosten.

Boys Programma

Naast ons Home for Girls programma hebben we ook een boys programma, waarbij we verwaarloosde straatjongetjes helpen met educatie. We voorzien hen van schoolspullen en we helpen hen een volledige dag per week met hun huiswerk. 

Campagne Preventie Kindermisbruik

Sinds 2014 zijn we een campagne gestart op het gebied van preventie van kindermisbruik. Op dit gebied valt namelijk nog veel te behalen hier in de Filipijnen. We voeren campagne en geven voorlichting aan scholen, gemeentewerkers en wijkhoofden. Daarnaast proberen we ook campagne te voeren via radio-kanalen en door het aan de kaak te stellen bij personen met invloed, zodat zij dit op grotere schaal kunnen oppakken.  

Volunteer, Study, Travel

Sinds 2018 proberen we onszelf financieel onafhankelijk te maken door middel van ons Volunteer, Study, Travel programma. Dit is een programma, waarbij vrijwilligers en stagiaires zich voor een periode onderdompelen in de lokale Filipijnse cultuur en zich daar werkzaam zullen stellen voor onze organisatie of een van onze partners en cultuur en kennis uit kunnen wisselen. Dit is tegen een kleine vergoeding, die ten goede komt aan onze projecten in de Filipijnen. Helaas is dit gestopt door Corona. Mocht je (wanneer het weer mogelijk en vooral ook veilig is) zin hebben in zo'n onvergetelijke ervaring, dan kun je een kijkje nemen op onze website: https://letscare.net/volunteer-study-travel-programma/

 

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 45opgehaald
2donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
818949892
Geef:
2202

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo