OK
×

Inca Educa

Inca Educa logo 1

Help Inca Educa door de coronacrisis! : zie bij projecten

De NGO Inca Educa in Cusco, Peru, biedt vakonderwijs aan kansarme jongeren tussen de 16 en 30 jaar. Er zijn 6 opleidingstrajecten  van 1 jaar, verdeeld in 4 modules. De school is door het ministerie van onderwijs erkend als CETPRO. Ieder kwartaal nemen 450 tot 500 jongeren aan de lessen deel. De school verzorgt niet alleen vakscholing, maar ook  algemene ontwikkeling.

IncaEduca biedt integrale vakscholing: vakopleiding aan de hand van competenttie gericht onderwijs, stageadressen voor de leerlingen, workshops algemene vorming zoals eigenwaarde, waarden en normen, genderverhoudingen, seksualiteit, sollicitatietraining, bijscholing in taal en wiskunde (geintegreerd in de lesstof van de opleidingen).

Maar ook heeft de school een kinderopvang, met profesionele begeleiders waar de kinderen van jonge moeders worden opgevangen als zij naar de les gaan. Ook met de kinderen wordt gewerkt aan de ontwikkeling aan de hand van zingen, bewegen, tekenen, kleuren, spelletjes en verhalen vertellen. Moeders worden actief betrokken bij de opvoeding van het kind in het programma jonge ouders waar thema's als gezonde voeding, ziektes en inentingen, rolverhoudingen man en vrouw, stimuleren van de ontwikkeling van je kind aan bod komen. Door het bieden van een kinderopvang bereiken we veel makkelijker deze moeilijke doelgroep van jonge moeders en hebben ook zij weer kans op door te leren en werk te vinden.

Door Inca Educa hebben veel jongeren weer kansen gekregen om beter betaald werk te vinden en zien zij hun toekomst weer rooskleuriger tegemoet!!

www.inca-educa.org 

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 1.722,50opgehaald
42donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
809809394
Geef:
3967

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo