Annuleren
OK
×

huismusbescherming Nederland, Stichting Witte Mus

huismusbescherming Nederland, Stichting Witte Mus logo 1

Huismussen worden bedreigd in Nederland.
Het doel van HuismusBescherming Nederland "Witte Mus" is de huismus en haar leefgebied te beschermen.
Huismussen broeden meestal onder dakpannen hoog op de daken.
De regering heeft wooncorporaties verplicht om voor 2020 alle daken te hebben geisoleerd. Er worden subsidies voor gegeven, maar toch gebeurt het dat men geen rekening houdt met de aanwezige huismussen.

U kent uw mussen natuurlijk een beetje en ziet dat ze in paniek zijn als de dakwerkers bezig zijn. In dat soort situaties kunt u ons bellen.

Dakwerkers verjagen dan de Huismussen van hun nest- en verblijfplaatsen en sluiten vervolgens het dak hermetisch af. En zo worden steeds meer daken ongeschikt voor huismussen, en raken steeds meer woonwijken ontvolkt; geen Huismus meer te bekennen.
Voor dergelijke zaken kan men bij Huismusbescherming Nederland "Witte Mus" terecht. Wij regelen dan, met overheid en overtreder, alternatieven voor de huismussen.
Het lastige is echter dat het allemaal geld kost. Geld dat we van de overheid niet krijgen. We zijn van uw hulp afhankelijk om de huismus te kunnen helpen.

Alstublieft, denkt u eens aan een kleinere organisatie die geen tienduizenden euro's van een postcodeloterij krijgt, waarvan de bestuurders geen salaris ontvangen, maar die wel onkosten moeten maken OM hun werk te kunnen doen. Zoals ons werk voor de huismus.

Geeft u eens aan HuismusBescherming Nederland, Stichting Witte Mus.

We horen graag van u! Ook als uw mussen in nood zijn !

dakje met Geef-logo dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

opgehaald
39 donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
ANBI:
8213.60.280
Geef:
3415

Download de Geef app

Appstore logo Playstore logo