OK
×

Fynn Foundation

Fynn Foundation logo 1

Organisatienaam:

Fynn Foundation

Bezoekadres:

Molenstraat 23
6665BB Driel

Postadres:

Molenstraat 23
6665BB Driel

E-mailadres:

rebecca@fynnfoundation.nl

RSIN nummer:

857771401

KvK-nummer:

69182493

Bestuurders
Naam
Functietitel
Datum in dienst
Rebecca de Jonge
Voorzitter
12-07-2017
Dajen Fluttert
Secretaris
12-07-2017
Gerrie van Binsbergen
Penningmeester
12-07-2017

Activiteiten

Samen met “Kentalis International” is de “Fynn Foundation” betrokken bij de implementatie van de Parental Awareness Workshops (PAW). In deze workshops worden ouders bewust gemaakt van het potentieel van hun dove kind(eren) en worden ze ondersteund in het leren van gebarentaal. Inmiddels hebben 120 ouders de workshops kunnen volgen—80 in Rwanda en 40 in Zambia. De workshops zijn gegeven in samenwerking met de “Deaf Association in Rwanda” (RNUD) en de “Deaf Association in Zambia” (ZNAD). Uit de evaluatie bleek dat veel ouders niet alleen heel gemotiveerd waren om goed te leren communiceren met hun kind(eren), maar ze ook het belang in zagen om hun kind(eren) naar school te laten gaan—ze hadden weer hoop. Naast zich in te willen zetten voor hun eigen kind(eren) waren er ouders die zich ook in wilden zetten voor andere dove kinderen in hun omgeving. De PAW heeft ook daarom veel potentie; mensen die openstaan voor verandering en die voorop lopen kunnen daadwerkelijk verandering teweegbrengen in hun leefomgeving. Deze ouders kunnen stigma’s doorbreken. Gedurende de werkzaamheden omtrent de PAW werd duidelijk dat veel ouders de school fee niet kunnen betalen voor hun kind(eren). Dit komt doordat dove kinderen vaak ver van school wonen en ze dus intern moeten verblijven—wat relatief hoge kosten met zich meebrengt. Eind 2018 heeft de “Fynn Foundation” besloten om twee kinderen te helpen om een toekomst zonder armoede tegemoet te gaan door ze te sponsoren, zodat ze naar de “Nyabihu Demonstration School for the Deaf” in Rwanda kunnen. Onderwijs is immers een van de beste manieren om ontwikkelingshulp te verlenen. Deze twee leerlingen zijn hun schoolcarrière gestart op 14 januari 2019.

Bestedingen

De Fynn Foundation streeft er naar dat 100% van de werkzaamheden gericht is op het helpen van dove kinderen. Van de ontvangen donaties worden kosten voor het geven van de workshops gebarentaal en schoolgeld betaald.

Beloningsbeleid

De bestuurders ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden. Daarbij neemt het bestuur de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten zo veel mogelijk voor eigen rekening.

Documenten

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 5.765,68opgehaald
167donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
857771401
Geef:
9390

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo