OK
×

Fossielvrij NL

Fossielvrij NL logo 1

Stichting Fossielvrij NL is deel van de wereldwijd zeer succesvolle burgerbeweging die gericht is op het voorkomen van klimaatverandering door het versnellen van een rechtvaardige en duurzame energietransitie.  De beweging roept publieke instellingen op om hun financiele banden met de fossiele industrie te verbreken, waaronder het terugtrekken van investeringen in (divesteren uit) de fossiele energie industrie.

 

De grootste veroorzaker en het grootste obstakel: de fossiele industrie

Fossiele bedrijven zijn de drijvers achter de klimaatcrisis en hebben decennialang actie tegen klimaatverandering vertraagd. Het is tijd dat onze maatschappelijke instellingen een standpunt innemen en divesteren uit fossiele brandstoffen.

Als het fout is om het klimaat te verwoesten, dan is het fout om te profiteren van die verwoesting.

 

Onze macht: het beïnvloeden van onze publieke instellingen

Publieke instellingen moeten de banden verbreken met bedrijven die de klimaatcrisis aandrijven, door hun geld uit fossiele brandstoffen weg te trekken en donaties en sponsoring van de fossiele industrie te weigeren.

Elke keer dat een maatschappelijke instelling publiekelijk de banden met fossiele brandstoffen verbreekt, brokkelen wij een stuk macht van de fossiele industrie af om immorele bedrijfsplannen uit te voeren. Terwijl de industrie publieke acceptatie verliest, slijt hun politieke invloed om klimaatactie tegen te houden.

 

De groeiende Fossielvrij beweging

In Nederland is de Fossielvrij beweging sinds 2014 actief; van steden initiatieven in o.a. Amsterdam en Den Haag tot universiteits-campagnes in Wageningen, Amsterdam, Leiden en Utrecht, tot de pensioencampagnes van o.a. ABPfossielvrij, de creatieve acties van Fossil Free Culture NL en de nieuwe campagne van Fossielvrij Onderwijs. In 2016 is Stichting Fossielvrij NL opgericht .

fossielvrij.nl

 

 

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 22.193,57opgehaald
791donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
856194852
Geef:
8624

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo