OK
×

Doorleefboek

Doorleefboek logo 1

Het Doorleefboek is bestemd voor kinderen van basisschoolleeftijd die rouwen. Het is een lees-en werkboek met aansprekende dierenverhalen, mooie illustraties en opdrachten, die een kind helpen de ingewikkelde emoties rondom rouw te begrijpen en verdragen.

Het kind werkt in het boek met een hulp-volwassene, een vertrouwde persoon uit de eigen omgeving die niet al te zeer door de rouwsituatie getroffen is. Voor deze hulpvolwassene is er het Meeleefboek, een toegankelijke gids met praktische tips en achtergrondinformatie. Vaak zijn mensen beschroomd een kind in rouw te benaderen omdat ze niet weten wat ze kunnen doen, of bang zijn om fouten te maken. Het Meeleefboek komt aan deze schroom tegemoet. Een derde onderdeel is de Doorleefsite, met filmpjes, podcasts, oefeningen en aanvullende opdrachten en informatie.

Het boek is ontwikkeld en geschreven door Ellen Dreezens. Zij is psycholoog en gespecialiseerd coach. Zij heeft ook zelf als kind, in het verlies van haar beide ouders, ervaren hoe eenzaam en zwaar de rouwreis kan zijn voor een kind, vooral als het eigen gezin direct geraakt is.

We zoeken nu naar middelen om het boek te laten drukken. Een mooi en uitnodigend boek helpt het kind zich te openen voor de dieren en hun verhalen. Met uw steun zal het lukken om van het Doorleefboek een prachtig boek te maken, dat het kind kan koesteren en bewaren.

 

Als u doneert aan het Doorleefboek doen wij graag iets voor u terug.

Tegenprestaties:

Bij een donatie van €10,- krijgt u een persoonlijk Doorleefboek bedanktkaartje

Bij een donatie van €20,- krijgt u een doorgeef-luciferdoosje thuis gestuurd

Bij een donatie van €50,- krijgt u een mooie poster van het Doorleefboek

Bij een donatie van €100,- krijgt u een gratis exemplaar van het Doorleefboek

Bij een donatie van €200,- krijgt u naast een gratis exemplaar van het Doorleefboek de kans om thee te drinken met Ellen, de auteur van het Doorleefboek.

Om u deze tegenprestatie toe te sturen hebben wij wel uw adres nodig. Dit kunt u invullen wanneer u doneert. Wanneer u anoniem doneert, kunnen wij u helaas geen tegenprestatie sturen.

 

Wij voelen ons vereerd als u een actie voor het Doorleefboek op wilt starten. Neem hiervoor contact op met info@livelovelose.nl.

 

Meer informatie over het Doorleefboek:

v  Een filmpje over het boek: http://bit.ly/VerhaalDLB2 

v  Een filmpje over de hulp-volwassene: http://bit.ly/FilmHV 

v  De website van het Doorleefboek: www.livelovelose.nl/doorleefboek

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 1.690opgehaald
45donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
856894333
Geef:
9014

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo