OK
×

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp logo 1

Diergaarde Blijdorp, officieel Stichting Koninklijke Rotterdamse Diergaarde, is opgericht in 1857 een een van de oudste dierentuinen van Nederland. Zij is een stichting zonder winstoogmerken een ANBI erkende instelling. Diergaarde Blijdorp heeft tot doel het culturele erfgoed en de educatieve waarde van de diergaarde te behouden, met veel aandacht voor het monumentale Gesamtkunstwerk van architect Sybold van Ravesteyn dat met met 21 rijksmonumenten tevens het grootste rijksmonument is van de stad Rotterdam.

Diergaarde Blijdorp wil haar bezoekers inspireren tot natuurbehoud in de breedste zin van het woord en het belang daarvan uitdragen. Zij zet zich in voor het behoud en herstel van biodiversiteit door onderzoek naar bedreigde dier- en plantsoorten en de steun aan projecten die bijdragen aan dit doel.

Daarnaast is de diergaarde is ook een botanische tuin en heeft een oppervlakte van 34 hectare met ruim 3.000 bomen, waar heel veel mensen eenprachtige dag uit kunnen beleven in een prachtige en leerzame omgeving.

 

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 13.341,47opgehaald
600donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
002772036
Geef:
7947

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo