OK
×

Stichting BeeSupport

Stichting BeeSupport logo 1

Organisatienaam:

Stichting BeeSupport

Bezoekadres:

Tussen de Bogen 48
1013JB Amsterdam

E-mailadres:

info@beesupport.nl

Telefoonnummer:

0031207073104

RSIN nummer:

8141.05.580

KvK-nummer:

34216818

Bestuurders
Naam
Functietitel
Datum in dienst
Ellen Michaelis
penningmeester, secretaris
2004
Annemieke Timmerman
voorzitter
2016
Eric Wittenberg
algemeen bestuurslid
2019

Activiteiten

BeeSupport promoot de bijenteelt-sector als motor voor armoedebestrijding, natuurbehoud en milieubeheer. We geven voorlichting en genereren publiciteit over het belang van bestuivers (honingbijen) en bijenteeltprojecten in ontwikkelingslanden. In Nederland en Europa versterken we het draagvlak door publicaties, presentaties, lezingen, exposities, evenementen en door op markten te staan. We zetten campagnes op voor specifieke imkerprojecten en bemiddelen tussen lokale partners met imkerprojecten en particulieren, organisaties en bedrijven die projecten willen sponsoren. BeeSupport adviseert bij de professionele scholing van imkers, trainers, leraren, projectleiders, timmerlieden, naaisters, smeden, bakkers en andere vaklieden die werk hebben door de imkerij. De lokale bevolking zelf verzorgt alle activiteiten, zoals de opleidingen en trainingen. In Nederland geven wij adviezen over tropische bijenteelt en ontwikkelingssamenwerking. We stellen graag onze ervaring beschikbaar aan organisaties die zelf projecten in ontwikkelingslanden uitvoeren of willen starten. BeeSupport werkt samen met lokale partners. Zij zijn 'eigenaar' van een initiatief. Ter plaatse worden tempo en prioriteiten bepaald en geven partners aan welke groei zij wenselijk achten. Via de projectleiders houden wij contact over inhoud en voortgang, door middel van veldbezoek, email- en ander digitaal verkeer en vanaf 2019 ook via digitale meetings. BeeSupport begeleidt de projecten. Onze inbreng is afgestemd op opleidingsniveau en mogelijkheden om te communiceren ter plaatse. De partners moeten vaak over langere afstand reizen voor beschikking over computer- en internetvoorzieningen. BeeSupport financiert initiatieven voor de bijenteelt. We hebben geen liggende gelden, dus per aanvraag organiseren deskundige mensen in Nederland inzameling van fondsen en verwerking van donaties. Met cash geld ondersteunen we investeringen op lokatie. Bijvoorbeeld door geschikt maken van een stuk grond voor de bijenteelt: grondbewerking, aanplant van bomen en andere gewassen, de watervoorziening en een omheining. Verder kiest men graag voor faciliteiten om les te kunnen geven en aanschaf van bijenkasten, imkerkleding, berokers en andere imkerspullen. Middelen om te communiceren, gebouwen en vervoer zijn kersen op de taart die daarna aangeschaft kunnen worden.

Bestedingen

BeeSupport organiseert campagnes en fondswerving, adviseert gratis (op afstand of ter plaatse) op de locaties, investeert in educatiemateriaal en voorzieningen (vervoer, huisvesting, etc) en geeft financiële steun en advies aan de uitvoerende partnerorganisaties in Zimbabwe, Kenia, Uganda, Ghana en Ethiopië.

Beloningsbeleid

We streven naar 100% doelbesteding en bestuursleden ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden (conform artikel 4, lid 5 van de statuten).

Documenten

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 1.156opgehaald
28donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
8141.05.580
Geef:
3997

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo