OK
×

Mind Rights / Tekeer tegen de isoleer!

Mind Rights / Tekeer tegen de isoleer! logo 1

Stichting Mind Rights, KVK 17198277, Eindhoven, RSIN: 8172.51.261 (ANBI status), is een non-profit organisatie vanuit clienten-perspectief, tegen isoleercellen en dwang in de geestelijke gezondheidszorg, en voor de bevordering van mensenrechten en goede zorg. Stichting Mind Rights is in 2006 voortgekomen uit Actiegroep Tekeer tegen de isoleer!. De woordvoerster is Jolijn Santegoeds. Zie ook www.mindrights.nl
Visie: Mind Rights vindt dat isoleercellen en dwang moeten verdwijnen uit de psychiatrie. Vrijheidsberoving is geen zorg, maar juist een tekort aan zorg.  
Missie: De activiteiten van Stichting Mind Rights zijn gericht op het uitbannen van dwang in de zorg, en voor een menselijke, dwangvrije geestelijke gezondheidszorg. 
Werkwijze: Onder leiding van Jolijn Santegoeds worden acties georganiseerd. Dit omvat belangenbehartiging in brede zin, zoals onder andere voorlichting en uitdragen van de MindRights-visie, participatie mbt beleid, zorgkwaliteit en wetgeving, en publieke acties.
Mede via ENUSP (www.enusp.org) en WNUSP (www.wnusp.net) , wordt  Jolijn Santegoeds (voorzitter) regelmatig gevraagd als ervaringsdeskundige expert bij internationale meetings van o.a. de Verenigde Naties. De internationale activiteiten hebben indirect effect op Nederlands beleid en dragen bij aan de doelstellingen van MindRights. Internationale participatie versterkt MindRights inhoudelijk, en daarmee worden ook de acties van MindRights in Nederland krachtiger ontvangen.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 222,50opgehaald
63donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
817251261
Geef:
8064

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo