OK
×

ZEHG - Stichting Zwangerschapsmisselijkheid en hyperemesis gravidarum

ZEHG - Stichting Zwangerschapsmisselijkheid en hyperemesis gravidarum logo 1

0,5% tot 2% van de zwangere vrouwen lijdt aan een (zeer) ernstige vorm van zwangerschapsmisselijkheid: Hyperemesis Gravidarum. Deze vorm van zwangerschapsmisselijkheid is dusdanig ernstig dat het leidt tot medische risico's voor moeder de kind en veelvuldige opnamen in een ziekenhuis vaak noodzakelijk blijkt.

Sinds enkele jaren bieden wij het online platformen ZEHG.nl, waar vrouwen en hun omgeving informatie kunnen vinden over hyperemesis gravidarum en zwangerschapsmisselijkheid. We helpen vrouwen met elkaar in contact komen via een besloten facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/516260578435716/ 

We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat het lotgenoten contact bijzonder waardevol is en vrouwen helpt om door deze moeilijke periode heen te komen. Daarnaast merken we dat ondersteuning na de zwangerschap ook vaak als prettig ervaren wordt. Stichting ZEHG is eind 2013 opgericht, onze stichting heeft als doel om nog meer vrouwen (en hun omgeving) te ondersteunen, maar ook om voorlichting te geven aan betrokkenen en (medische) professionals. We merken namelijk vaak dat de bekendheid van HG nog niet zo groot is en dit kan leiden tot onbegrip. verder willen we en verbindende factor zijn tussen onderzoekers en vrouwen met HG, in de hoop dat dit leidt tot beter inzicht in de oorzaken en de behandeling van HG.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 12.071opgehaald
725donaties

Geregistreerd bij

KvK:
RSIN:
853225345
Geef:
6715

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo