OK
×

The Bread Basket (Stichting)

The Bread Basket (Stichting) logo 1

The Bread Basket biedt voedselhulp in de Dominicaanse Republiek.  

De Dominicaanse Republiek staat bekend als de populairste vakantiebestemming in de Caraïben. En dat is ook geen wonder! De parelwitte stranden met wuivende palmbomen en het helderblauwe zeewater vormen een prachtig decor voor de perfecte zonvakantie. Maar achter dit droombeeld gaat een harde werkelijkheid schuil. 1 op de 3 mensen in de Dominicanse Republiek leeft onder de armoedegrens.

De werkloosheid is groot. Vooral voor de ongeschoolde bevolking is het moeilijk vast werk te vinden. Mensen wonen in armoedige huizen, soms zelfs gemaakt van alleen maar wat afvalhout en roestige golfplaten. Veel huizen hebben geen verharde vloer. Wanneer het regent verandert zo'n vloer in modder. Kraanwater is niet gezuiverd, en drinkwater moet daarom speciaal worden gekocht. Sanitaire voorzieningen zijn er nauwelijks.

Door geldgebrek eten mensen te weinig, en vaak ook te eenzijdig of ongezond. Hierdoor is men sneller vatbaar voor ziekten. Door hun lage weerstand en de slechte hygiëne in hun woningen lopen veel mensen parasitaire infecties op. die vervolgens, door het gebrek aan geld voor medicatie, slecht worden behandeld en erg nare gevolgen kunnen hebben.

Goede voeding is broodnodig voor deze mensen! The Bread Basket wil daarom graag hulp bieden.

Het doel van stichting The Bread Basket is het bieden van voedselhulp aan arme gezinnen in de Dominicaanse Republiek, alsmede het uitdragen en verspreiden van het Christelijke geloof.

Via lokale kerken deelt The Bread Basket iedere maand voedselpakketten uit aan de allerarmste gezinnen in verschillende krottenwijken. Deze voedselpakketten bestaan uit rijst, bonen, spaghetti, suiker, maïsmeel, cacao, havermout en sojaolie.

Ook ondersteunt onze stichting kinderprojecten voor kinderen van arme gezinnen. Via één van die projecten krijgen deze kinderen bijvoorbeeld een kerstcadeautje. Daarnaast bieden we noodhulp in geval van een natuurramp, zoals een aardbeving of overstroming.

Kijk voor meer informatie op: www.breadbasket.nl

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 379,30opgehaald
27donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
816822050
Geef:
650

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo