OK
×

Afschaffing van Dierproeven (Stichting voor de)

Afschaffing van Dierproeven (Stichting voor de) logo 1

De Stichting voor de Afschaffing van Dierproeven strijdt op medisch-wetenschappelijke basis tegen vivisectie om redenen van volksgezondheid: ieder dier reageert anders op iedere stof. Bovendien is het meer dan onethisch om onschuldige dieren te onderwerpen aan de wreedheid van dierproefnemers.

De resultaten van dierproeven verschillen per laboratorium en onderzoeker, en dierproeven zijn zijn niet reproduceerbaar - dat maakt dierproeven onwetenschappelijk en een gevaar voor de samenleving. Dierproeven voldoen niet aan de criteria van wat wetenschap behelst; dierproefnemers zijn dan ook geen wetenschappers.

Het doel van de Stichting voor de Afschaffing van Dierproeven is zo spoedig mogelijke volledige afschaffing van dierproeven. Dierproefnemers weten dat dierproeven niets over de mens zeggen, doch noemen dit 'een extrapolatieprobleem'; daarom streeft de SAD naar financiële compensatie voor de slachtoffers van dierproefnemers, zoals de DES-dochters en Softenon-slachtoffers en inmiddels hun nageslacht; en ijvert de SAD ervoor dat dierproefnemers juridisch en financieel verantwoordelijk worden gehouden wanneer zij schade aan de volksgezondheid veroorzaken (zoals bij DES, Softenon e.d.) of dodelijke slachtoffers maken zoals bijvoorbeeld met de middelen Halcion en Glifanan, of Unilever's Planta margarine.

Steeds meer dierproefnemers zien deze gevaren in en stoppen om wetenschappelijke reden met het doen van dierproeven.

dakje met Geef-logo dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

opgehaald
19 donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
ANBI:
8000.61.305
Geef:
4336

Download de Geef app

Appstore logo Playstore logo