OK
×

WoonScout

WoonScout logo 1

Woonscout is een online blog die bijdraagt aan het besef dat het klimaat onder druk staat. We kappen in grote getallen bomen op de aarde. Desondanks planten we relatief weinig bomen terug, waardoor de longen van de aarde steeds zwakker worden.

Wij staan voor verantwoord gebruik van houtsoorten. Tuurlijk kan hout in verschillende toepassingen in het interieur gebruikt worden. Maar gebruik dan duurzame houtsoorten zoals mangohout en acaciahout. Dit heeft minder invloed op het klimaat.

Maar we moeten als mensheid zorgen dat we voldoende bomen terugplanten. Daarom proberen wij aan de hand van informatieve teksten de mensen bewust te maken van het hout dat ze kopen. Daarbij een donatie te geven om de groei van het hout te versnellen. Samen kunnen we dit doen!

In onze blogs bespreken we ook welke houtsoorten met uitsterven bedreigd zijn. Op deze manier willen we de mensen bewust maken. Bewust maken dat de aarde niet onuitputtelijk is. Alles tezamen leiden we mensen op om verantwoord hout te kopen. Zoals mahoniehout, door mensen bewust te maken van duurzaamheidsklasse wordt het juiste hout ingezet voor de juiste toepassingen. 

Tegelijkertijd moedigen we onze gebruikers via email campagnes aan om te doneren voor het behoud van de bomen.