OK
×

Taal op 1 voor vluchteling-studenten!

Vluchteling-studenten: slim, gemotiveerd en animo om mee te doen in Nederland..

Maar om een opleiding te starten, moet het Nederlands (en Engels) op niveau zijn. UAF biedt cruciale hulp maar daar is geld voor nodig.

Doe met ons mee en doneer:  Alvast veel dank!

UAF en (Vak)taal

UAF zet zich in voor de ontwikkeling van gevluchte studenten en professionals en hun integratie op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het UAF adviseert, begeleidt en ondersteunt financieel, bij studie(keuze) en het vinden van een baan.

(Vak)taal is een belangrijk programma waarbij UAF jaarlijks meer dan 1400 vluchteling-studenten helpt door advies over en financiering van taalcursussen. Taal is hun ticket voor ontwikkeling en ontplooiing.

Leden van Rotary Club Utrecht vragen jouw support

Onze club steunt UAF al enige tijd, onder andere door mentoren te leveren. Vorig jaar hebben we daarnaast intern geld opgehaald voor (Vak)taal. Ook voor komend jaar is dat hard nodig. Om aandacht te vragen voor dit goede doel en het donatiebedrag te verhogen, vragen we jouw support. Op deze actiepagina wordt de stand bijgehouden. Donaties gaan rechtstreeks naar UAF.

Het gaat ergens over.

Mayke Frasa -  studentenbegeleider UAF : ‘’Momenteel begeleid ik een student die in procedure is en daarom nog geen recht heeft op het inburgeringsbudget van DUO. Hij zou graag zo snel mogelijk na het verkrijgen van een verblijfsdocument willen starten met een studie en daarom wil hij zich de komende maanden/jaren zo goed mogelijk voorbereiden. Hij heeft zich aangemeld bij het UAF om advies te krijgen over een taalscholen en -cursussen en om financieel ondersteund te worden. We hebben samen verschillende taalscholen vergeleken en ik heb hem geholpen bij de aanmelding. Een gedeelte van het cursusgeld hebben wij als gift aan hem betaald en een ander gedeelte als lening. Ook zijn reiskosten vergoedt het UAF gedeeltelijk. Inmiddels is hij gestart met de cursus Nederlands. Doordat hij nu al een cursus kan volgen, wordt het voor hem mogelijk om zich al tijdens zijn procedure voor te bereiden op het volgen van een opleiding op mbo-, hbo- of wo-niveau. Hij hoeft niet stil te staan, te wachten, maar kan concreet bezig zijn met zijn toekomst in Nederland. ‘’

Er zijn nog geen updates geplaatst door de actievoerder(s).
dakje met Geef-logo
€ 5.190 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
103%
102

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Rotaryclub Utrecht
Rotaryclub Utrecht

€ 3.873,48 opgehaald

Geen profielfoto
Gijsbert Wolleswinkel
Hulp is nu nog belangrijker dan ooit

€ 875 opgehaald

Geen profielfoto
Marijn de Geus
UAF en met name de studenten zijn het waard! Dank voor steun.

€ 350 opgehaald

Geen profielfoto
-anonymous- -anonymous-
Samen kunnen we meer!

€ 92 opgehaald