OK
×
Actievoerder
Vanessa Umboh

Rotterdam Challenge: Vakantieweek voor kids die thuisblijven

Rotterdam, we've got a challenge! Veel kinderen in Nederland kunnen vanwege onvoldoende financiële middelen niet op vakantie, zo ook in Rotterdam.

Wij kunnen een aantal van deze kinderen de mogelijkheid bieden om in de zomervakantie van 2019 een week op kamp te gaan op én rond de Zevenhuizerplas in Rotterdam. Daarnaast zullen deze kinderen ook na de vakantieweek welkom blijven in het multi sport en cultuurvereniging, waar zij deel kunnen blijven nemen aan diverse activiteiten passend bij het seizoen.

We hebben al één week plezier beleefd met een groep kids. In de laatste week van de vakantie willen we graag nog een groep Rotterdamse kinderen (Leeftijdscategorie 10 t/m 15 jaar) blij maken. Zij kunnen tijdens het kamp kennismaken met sporten zoals zeilen, suppen, kajak varen, wakeboarden, waterskiën, tennissen, bowlen en padel.

Op alle dagen wordt voor een gezonde lunch gezorgd. Van ma-do verzorgen we ook het avondeten, waarvan op de donderdag een BBQ wordt gehouden.

Het is noodzaak dat we de kinderen een gezonde lunch, tussendoortjes en avondeten aanbieden. De kinderen leven in armoede en hebben soms amper te eten, voeding is een basisbehoefte alvorens ze leuke activiteiten kunnen doen.

Rotterdam, lukt het ons om voldoende geld binnen te halen om nog een groep van onze kinderen een week plezier te laten maken én zichzelf te ontwikkelen?

Dankbaar zijn we dat we kunnen vermelden dat Jeugdsportfonds €150 per kind doneert en de Albert Heijn de eerste vakantieweek elke dag de lunch heeft aangeboden!

Deze partijen dragen al hun steentjes bij: Lake7 Sailing, Stichting Stem zonder Gezicht, Jeugdsportfonds, Community Sailing en de Talentz Skool. Draag jij ook een steentje bij?

We zijn naast de financiële middelen momenteel ook op zoek naar mensen die:

- de kinderen kunnen vervoeren vanuit de wijk naar de Zevenhuizerplas;
- eten en/of drinken willen doneren (eten hoeft niet bereid te zijn, hiervoor zijn vrijwilligers);

UPDATE: 
De eerste week van het zomerkamp heeft plaatsgevonden. Het was een enorm succes! Kinderen konden de zorgen van thuis eventjes vergeten. Ze mochten kind zijn, konden spelen, hebben nieuwe vriendjes gemaakt en hebben (nieuwe) talenten ontwikkeld.

 

Stem zonder Gezicht logo 2

Stem zonder Gezicht

Stem zonder Gezicht vormt een stem voor alle kinderen die niet in hun basisbehoeften worden voorzien. Voor de kinderen die onzichtbaar blijven wegens armoede.  Voor de beeldvorming: in Rotterdam groeit 1 op de 5 kinderen op rondom de armoedegrens.  

Stem zonder Gezicht gelooft in de kracht van gemeenschap en gelooft dat gemeenschapsgevoel een belangrijk grondbeginsel is voor een veilige, vriendelijke en inclusieve samenleving. Door vanuit de gemeenschap in te zetten op Talentontwikkeling kunnen we onze kinderen sterker en weerbaarder maken naar de toekomst toe.

Om dit structureel vorm te kunnen geven willen we is samenerking met wijkpartners verschillende initiatieven (o.a. sport, muziek, dans, huiswerkbegeleiding etc.) op het gebied van talentontwikkeling voor alle kinderen mogelijk maken. Zodat we alle kinderen in de wijk Feijenoord alle kansen bieden om zich goed te kunnen ontwikkelen. Stem zonder Gezicht roept de samenleving op om gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen en alle kinderen als 'onze' kinderen te gaan zien. Zo kunnen wij deze kinderen beschermen, begeleiden en ze liefde, aandacht en erkenning geven.

Stem zonder Gezicht gaat actief op zoek naar partners in de samenleving om zo samen de krachten te bundelen. Wij leggen contact met bewoners van Rotterdamse wijken, met ondernemers, met wijkorganisaties, scholen en diverse (culturele) instellingen.

Alleen samen kunnen wij alle kinderen een 'stem' geven. 

www.stemzondergezicht.nl

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 2.875 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 10.000
28%
75

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Vanessa Umboh
Vanessa Umboh

€ 2.875 opgehaald