OK
×

Help Zjong genezen van baarmoederhalskanker

In 2016 heb ik met vriendin en ons zoontje twee weken doorgebracht bij het prachtige Kajsiab Project in Houay Xai, Laos. Het project is mede opgezet door een goede vriendin van mij, Lara. In die tijd heb in Zjong leren kennen.

Zjong is de spil van het Kajsiab project. Het project heeft als doel de toegang tot gezondheidszorg, nieuwe bronnen voor inkomen en communicatie te verbeteren voor de lokale vrouwen en hun families in de Bokeo provincie in Laos. In het project wonen inmiddels 20 kinderen die nergens anders heen kunnen.

Begin april kreeg Zjong het bericht dat ze baarmoederhalskanker heeft en zelf gezondheidszorg nodig heeft. Helaas kun je in Laos alleen zorg krijgen als je die direct kunt betalen. Zjong is afhankelijk van donaties om de ziekenhuisrekening te kunnen betalen voor de levensreddende operatie, waarbij de baarmoeder verwijderd wordt.

De rekening van 8500 euro moet zondagochtend betaald worden (zondag 02:00 West-Europese tijd). Er is inmiddels 65% van de rekening opgehaald. Helpen jullie mee de laatste 35% op te halen?

Baarmoederhalskanker is een vreselijke ziekte die voorkomen kan worden door regelmatig testen, maar helaas is het routinematig testen nog niet beschikbaar in Laos. Hopelijk kan de Female Cancer Foundation daar snel verandering in brengen (kijk even naar Eva Jinek in de uitzending van Pauw). 

Ewout van Grondelle
13-05-2019 11:58

Dank allemaal voor de hulp en donaties! Er is in 2 dagen toch een kleine 1000 euro bijeengebracht. De zekenhuisrekening is zondag betaald, met behulp van een lening voor de laatste 2000 euro. Zjong en Lara zijn inmiddels weer teruggereisd van Chiang Mai naar Huay Xai, waar Zjong eerst zal moeten herstellen van de operatie. Donaties blijven welkom om de lening terug te kunnen betalen.

dakje met Geef-logo
€ 85 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 3.000
2%
4

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×