OK
×

Zeilreis Jongeren & Kanker - "Samen op koers!"

In samenwerking met Stichting Jongeren en Kanker organiseren wij, in de zomer van 2022, voor de vijfde maal de "Samen op koers!" reis. 

Tijdens de ‘Jongeren en Kanker: “Samen op koers!” reis nodigen we jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar die kanker hebben of hebben gehad uit voor een uitdagende vijfdaagse tocht aan boord van Zeilschip Eendracht. De doelstelling tijdens de reis is helder: Grenzen verleggen en zelfvertrouwen kweken, in een veilige en gestructureerde omgeving.

Uniek aan het leven aan boord, is het samenwerken in een vierentwintig uur doordraaiend ‘wachtensysteem’. Per wacht werken zo’n tien tot twaalf deelnemers samen om het schip op koers te houden, met als doel heen en weer zeilen naar Engeland of een leuke havenstad in België. Binnen deze structuur draait een ieder volwaardig mee, ongeacht eventuele fysieke of mentale beperkingen.

Een zeer waardevolle bijdrage in het hervinden en behouden van eigenwaarde, toekomstgerichtheid en behoud van maatschappelijke betrokkenheid is contact met lotgenoten. De ontmoeting met lotgenoten en het onderling uitwisselen van ervaringen brengt (ex-)patiënten terug naar hun kracht in plaats van hun mogelijke beperkingen. Samenbrengen van lotgenoten van dezelfde leeftijd staat voor: (h)erkenning, acceptatie, ontspanning, hoop, verwerking en kracht.

Ieder individu heeft verschillende mogelijkheden, behoeften en grenzen. Toch is iedereen aan boord van Zeilschip de Eendracht gelijk. Dit onderstreept direct het hoofddoel van het initiatief: versterken van de eigenwaarde en het verleggen van persoonlijke grenzen.

Compleet uit de comfortzone gehaald, wordt men uitgedaagd al het bekende los te laten en vanuit eigen kracht te bewegen. Doordat iedereen op gelijkwaardige basis mee draait in het wachtensysteem op het schip, wordt er gewerkt aan zelfvertrouwen. Terwijl de onderlinge (h)erkenning en acceptatie zorgt voor een ontspannen sfeer, waarin zonder oordeel (fysieke) grenzen aangegeven kunnen worden. Kortom: Jezelf kunnen zijn, zonder je anders te hoeven voelen!

Gun jij jonge mensen die leven met (de gevolgen van) kanker ook zo'n unieke ervaring?! Steun ons dan nu en deel dit intiatief binnen je netwerk!

Bekijk hieronder een korte video impressie van de reis in 2020, en beleef de kracht van de Eendracht:

Stel een vraag aan de actievoerder

0/255

Deze website wordt beveiligd door reCAPTCHA. De Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn hierop van toepassing.

dakje met Geef-logo
€ 920 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 9.000
10%
17

donaties

287

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Stichting C.J. Jaski Fonds

Delen

Aan wie wil je doneren?
×