OK
×
Actievoerder
Ria Kuurman

Wij steunen dieren en hun verzorgers in Oekraïne!

                               Jij toch ook?

Deze actie is georganiseerd door Stichting Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal.

Het zal aan niemand voorbij zijn gegaan; Rusland heeft Oekraïne  bruut aangevallen. Mensen zijn ontzettend bang, dieren zijn ook bang, doodsbang, hulpeloze slachtoffers van menselijke oorlogen.

Mensen zijn ziek van angst en gebrek aan slaap sinds het begin van de oorlog  een land in chaos. Dieren die op straat leven zijn bang en hongerig, maar dit geldt ook voor de dieren die zijn achtergelaten toen de mensen vluchtten.  Ondanks dat veel vluchtelingen hun huisdier meenemen blijven veel dieren achter. Oekraïne heeft veel honden en katten die op straat leven en nu geen voedsel kunnen vinden, ze zijn verward en heel erg bang. Waar ze ook willen schuilen, ze lopen overal gevaar. Ze snappen niet dat op de plekken waar ze gevoerd werden niemand meer komt.

De situatie is moeilijk, zo niet onmogelijk, maar wij kunnen financieel helpen. Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal gaat een inzameling voor een paar shelters in Oekraïne organiseren, wij hebben geen enkel idee hoeveel geld nodig zal zijn. Eén ding is zeker, als nog meer mensen Oekraïne gaan ontvluchten, zullen er meer dieren in de steek gelaten worden.

In shelters waren al veel dieren, dit worden steeds meer, ze zijn overvol.  In sommige shelters zijn al sinds het begin van de oorlog vrijwilligers aanwezig. Deze moedige mensen weigeren te vluchten en de dieren aan hun lot over te laten. Maar de gevechten gaan door, voedsel is er niet, zowel voor mens en dier. Niemand weet wat de volgende nachten en dagen zal brengen. Iedereen is bang door de onzekerheid. Ook dieren hebben last van de bombardementen en beschietingen, fysiek en mentaal.

Vervoer van en naar dieren die in nood zijn  is praktisch onmogelijk. Wegen zijn geblokkeerd, veel bruggen zijn vernield. De situatie verandert elk uur.

Wij kunnen ons geen voorstelling maken wat mens en dier moet meemaken, elke dag, elke nacht, elk uur en elke minuut in angst te moeten zitten.  Het enige dat wij momenteel kunnen doen is financiële steun geven en hopen dat mensen en dieren weer in veiligheid kunnen leven. De gehele opbrengst van deze actie zal naar de shelters gaan! Het ingezamelde geld wordt verdeeld onder de noodprojecten. Wij garanderen dat geen enkele cent achter zal blijven. DZG is een non profit organisatie, geheel bestaand uit vrijwilligers.

Als de vrijwilligers het volhouden, het minste dat wij dan  kunnen doen is hen op afstand steunen.

Elke donatie om de dieren veilig en gezond te houden zal zeer gewaardeerd worden.

 Dank u wel.

 

 

Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal logo 2

Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal

WAT IS EN DOET STICHTING DIERENHULP ZONDER GRENZEN INTERNATIONAAL?

DZG is een onafhankelijke organisatie voor kansarme dieren.

Sinds 2004 heeft de organisatie veel dieren kunnen helpen uit en in het buitenland, maar ook enkelen in het binnenland. Want zoals de naam al zegt, het helpen van dieren houdt niet op bij een landsgrens.    

Het hoofddoel  van de organisatie is het verbeteren van leefomstandigheden van dieren waar nodig. Daartoe worden dieren in Europa en daarbuiten  geholpen door deze te voorzien van nodige  (  medische )  verzorging en basisbehoeften.

Ooit begonnen met het helpen op één plek in Spanje, volgden hierna al snel meer organisaties in dat land en daarbuiten die om hulp vroegen. Nu helpt DZG op meerdere plekken in de wereld, op diverse manieren. Elk project op haar beurt heeft hulp nodig, maar het is voor dezelfde doelgroep; dieren in nood, overal op de wereld.   

De mening van DZG is dat het eigenlijk  onverantwoord is om als stichting je alleen te richten op adopties van honden en katten, dit lost het probleem niet op. Honden en katten worden nog steeds massaal gedumpt, mishandeld, etc., ze worden niet gecastreerd/gesteriliseerd en in de meeste gevallen geven de autoriteiten niet thuis als hulp gevraagd wordt. Dierenwelzijn staat in veel landen niet op de agenda, staat het daar wel op dan zeker niet hoog.

In veel landen vindt veel dierenmishandeling plaats. Dit gebeurt soms uit onmacht en/of onwetendheid, maar nog meer vanuit een gedachte dat een dier toch maar “een ding” is zonder gevoel. “Een ding” waarmee je kunt doen wat je wilt. In Spanje bijvoorbeeld worden honden opgehangen, levend verbrand, achter auto’s aangesleept. In Griekenland sterven dieren o.a. een gruwelijke en langzame  dood door vergiftiging. In Liberia worden dieren gevangen, verkocht of gegeten. Dit zijn maar een paar voorbeelden van wat dieren kan gebeuren.

Niet alleen te adopteren dieren, zoals honden en katten, zijn slachtoffer van de mens. Want laten we eerlijk zijn, mensen nemen niet altijd hun verantwoording m.b.t. het welzijn van dieren. Dieren zoals hoefachtige, landbouwdieren, ( half ) apen, beren, kangoeroes, schubdieren, vogels, reptielen en zo kunnen we een heel lange lijst maken.  

DZG ziet het als haar taak hulpprojecten in het buitenland op weg te helpen en financieel te ondersteunen met hulp van donaties. Af en toe wordt de vraag gesteld of DZG al ( bijna ) overbodig zijn? Nee, zeer  zeker niet, de stichting houdt en hield zich al niet alleen bezig met adopties, zij probeert ook steun te geven op andere vlakken.

Hoe zal de toekomst van St. Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal er uit kunnen zien? Zij  moeten en willen dieren blijven helpen. Daartoe  voelen zij zich nog steeds verplicht. DZG heeft  met de hulpprojecten een goede band opgebouwd en zij moet ook deze verantwoordelijkheid blijven nemen. Het aantal dieren zal gereduceerd moeten worden, makkelijker gezegd dan gedaan zult u denken,  daar is ook DZG  zich terdege van  bewust.Wij hebben uw/jouw hulp nodig, financiële hulp.

Dierenhulp zonder Grenzen is een onafhankelijke organisatie die volledig afhankelijk is van donaties en giften. De stichting draait volledig op vrijwilligers, die worden aangestuurd door een bestuur. 

Binnen de stichting is ook altijd behoefte aan vrijwilligers. Hebt u belangstelling voor één van de vrijwilligersfuncties? Kijkt u dan op dierenhulpzondergrenzen.com of op facebook.com/dierenhulpzondergrenzen

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 5.548 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 15.000
waarvan € 5.273,50 via Geef.nl
36%
167

donaties

219

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 5.273,50 opgehaald