OK
×
Actievoerder
Ria Kuurman

Wij steunen dieren en hun verzorgers in Oekraïne!

                                          Jij toch ook?

Deze actie is georganiseerd door Stichting Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal.

Het zal aan niemand voorbij zijn gegaan; Rusland heeft Oekraïne  in 2022 bruut aangevallen. Mensen waren en zijn ontzettend bang, dieren zijn ook bang, doodsbang, hulpeloze slachtoffers van menselijke oorlogen.

Mensen zijn nog steeds ziek van angst en gebrek aan slaap sinds het begin van de oorlog. Dieren die op straat moeten zien te overleven zijn bang en hongerig, maar dit geldt ook voor de dieren die zijn achtergelaten toen de mensen vluchtten.  Ondanks dat veel vluchtelingen hun huisdier meenamen bleven veel dieren achter. Oekraïne had al veel honden en katten die op straat leven en geen voedsel konden vinden. Waar ze ook willen schuilen, ze lopen overal gevaar. Ze snappen niet dat op de plekken waar ze gevoerd werden niemand meer komt.

De situatie is moeilijk, zo niet onmogelijk, maar wij kunnen financieel helpen. Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal ging een inzameling voor een paar shelters in Oekraïne organiseren. Dit bedrag  ( € 6008 ) is inmiddels overgemaakt naar diverse organisaties.  Maar hulp is nog steeds hard nodig. Eén ding is zeker, als nog meer mensen Oekraïne gaan ontvluchten, zullen er meer dieren in de steek gelaten worden.

In shelters waren al veel dieren, dit werden steeds meer, ze zijn overvol.  In sommige shelters zijn al sinds het begin van de oorlog vrijwilligers aanwezig. Deze moedige mensen weigeren te vluchten en de dieren aan hun lot over te laten. Maar de gevechten gaan door, voedsel is er vaak niet, zowel voor mens en dier. Niemand weet wat de volgende nachten en dagen zal brengen. Iedereen is bang door de onzekerheid. Ook dieren hebben last van de bombardementen en beschietingen, fysiek en mentaal. 

December 2023: De aanvallen op Oekraïne door Rusland gaan nog steeds onverminderd door. Over een paar maanden is het twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Mens en dier zijn nog steeds slachtoffers, zij moeten nu nog weer een strenge winter zien door te komen.

Veel dieren zijn afhankelijk van de hulp die inwoners geven, vooral oudere mensen nemen die zorg op zich. Een bevolkingsgroep die zelf nauwelijks rond kan komen. Vele ouderen wonen buten de stad en daar zijn juist de meeste thuisloze dieren.

Deze mensen, sommige invalide, wonen het hele jaar in "zomerhuizen", omdat het de enige plek is waar ze kunnen wonen. En zij zijn degenen die de dakloze honden en katten voeren, waarvan sommige gewoon in het bos zijn gedumpt.  De mensen waar wij al tijden contact mee hebben stuurden ons foto’s, ook zij  kunnen niet altijd droogvoer kopen omdat het vrij duur is. Ze kopen goedkoop vlees en pap, als daar geld voor is.   

Deze dierenvrienden hulp nodig, voer voor dieren is duur en als wij dit samen kunnen doneren hebben de ouderen meer geld om de winter door te komen. Zij zijn de meest gevoelige groep van de samenleving.  Een gemiddeld pensioen in Oekraïne bedraagt omgerekend €  50.--  tot  € 70.--.  

Wij kunnen ons geen voorstelling maken wat mens en dier moet meemaken, elke dag, elke nacht, elk uur en elke minuut in angst te moeten zitten.  Het enige dat wij momenteel kunnen doen is financiële steun geven en hopen dat mensen en dieren weer in veiligheid kunnen leven. 

Wij garanderen dat geen enkele cent achter zal blijven, elke donatie komt ten goede aan het doe, 100%.  

Als de vrijwilligers het volhouden, het minste dat wij dan  kunnen doen is hen op afstand steunen.

Elke donatie om de dieren veilig en gezond te houden zal zeer gewaardeerd worden.

Dank je wel.

 

 

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 25

25-03-2024

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 15

20-02-2024

M. van de Weg aan teamlid Ria Kuurman

€ 25

16-02-2024

L. Wanders aan teamlid Ria Kuurman

€ 50

16-02-2024

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 10

16-02-2024

M. bouwens aan teamlid Ria Kuurman

€ 25

18-01-2024

E. Ossentjuk aan teamlid Ria Kuurman

€ 25

04-01-2024

Y. Wingenbach aan teamlid Ria Kuurman

We moeten blijven helpen!

€ 25

04-01-2024

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
dakje met Geef-logo
€ 6.288 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 25.000
waarvan € 5.988,50 via Geef.nl
25%
198

donaties

246

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 5.988,50 opgehaald