OK
×
Actievoerder
Ria Kuurman

Wij steunen dieren en hun verzorgers in Oekraïne!

                                          Jij toch ook?

Deze actie is georganiseerd door Stichting Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal.

Onze en jouw hulp is nog steeds nodig na 8 maanden oorlog!

Het zal aan niemand voorbij zijn gegaan; Rusland heeft Oekraïne  bruut aangevallen. Mensen zijn ontzettend bang, dieren zijn ook bang, doodsbang, hulpeloze slachtoffers van menselijke oorlogen.

Mensen zijn ziek van angst en gebrek aan slaap sinds het begin van de oorlog  een land in chaos. Dieren die op straat leven zijn bang en hongerig, maar dit geldt ook voor de dieren die zijn achtergelaten toen de mensen vluchtten.  Ondanks dat veel vluchtelingen hun huisdier meenemen blijven veel dieren achter. Oekraïne heeft veel honden en katten die op straat leven en nu geen voedsel kunnen vinden, ze zijn verward en heel erg bang. Waar ze ook willen schuilen, ze lopen overal gevaar. Ze snappen niet dat op de plekken waar ze gevoerd werden niemand meer komt.

De situatie is moeilijk, zo niet onmogelijk, maar wij kunnen financieel helpen. Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal gaat een inzameling voor een paar shelters in Oekraïne organiseren, wij hebben geen enkel idee hoeveel geld nodig zal zijn. Eén ding is zeker, als nog meer mensen Oekraïne gaan ontvluchten, zullen er meer dieren in de steek gelaten worden.

In shelters waren al veel dieren, dit worden steeds meer, ze zijn overvol.  In sommige shelters zijn al sinds het begin van de oorlog vrijwilligers aanwezig. Deze moedige mensen weigeren te vluchten en de dieren aan hun lot over te laten. Maar de gevechten gaan door, voedsel is er niet, zowel voor mens en dier. Niemand weet wat de volgende nachten en dagen zal brengen. Iedereen is bang door de onzekerheid. Ook dieren hebben last van de bombardementen en beschietingen, fysiek en mentaal.

Vervoer van en naar dieren die in nood zijn  is praktisch onmogelijk. Wegen zijn geblokkeerd, veel bruggen zijn vernield. De situatie verandert elk uur.

Wij kunnen ons geen voorstelling maken wat mens en dier moet meemaken, elke dag, elke nacht, elk uur en elke minuut in angst te moeten zitten.  Het enige dat wij momenteel kunnen doen is financiële steun geven en hopen dat mensen en dieren weer in veiligheid kunnen leven. De gehele opbrengst van deze actie zal naar de shelters gaan! Het ingezamelde geld wordt verdeeld onder de noodprojecten. Wij garanderen dat geen enkele cent achter zal blijven. DZG is een non profit organisatie, geheel bestaand uit vrijwilligers.

Als de vrijwilligers het volhouden, het minste dat wij dan  kunnen doen is hen op afstand steunen.

Elke donatie om de dieren veilig en gezond te houden zal zeer gewaardeerd worden.

 Dank u wel.

 

 

Y. Vijn aan teamlid Ria Kuurman

€ 5

12-03-2023

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 15

09-03-2023

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 10

09-02-2023

K. de bruijn De bruijn aan teamlid Ria Kuurman

€ 25

08-02-2023

M. Bouwens aan teamlid Ria Kuurman

€ 15

04-02-2023

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 10

01-02-2023

S. joke Smit aan teamlid Ria Kuurman

€ 10

22-01-2023

I. Chyzhevska aan teamlid Ria Kuurman

€ 50

31-12-2022

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
dakje met Geef-logo
€ 5.958 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 25.000
waarvan € 5.658,50 via Geef.nl
23%
181

donaties

283

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 5.658,50 opgehaald