OK
×
Actievoerder
Wenda Canninga

Wenda kan MS niet verslaan, mobiel worden is noodzaak.

Door een acute vorm van Multiple Sclerose (MS) ben ik in 6 maanden tijd snel achteruitgegaan. Van een actief en werkend bestaan, naar een beperkte bewegingsvrijheid tot in en om het huis.

Het doel van deze actie is de aanschaf van een rolstoel met elektrische ondersteuning zodat ik mijn zelfstandigheid en onafhankelijkheid weer terug kan krijgen en langzaam weer de weg terug kan vinden in de maatschappij.

Bij die aanschaf staat volledige keuzevrijheid van het juiste hulpmiddel op maat en naar wens voorop, als ook de keuzevrijheid voor een gespecialiseerde leverancier, waarbij we tevens rekening houden met toekomstige aanpassingen.
Het grootste deel van de kosten wordt uitgegeven aan de elektrische ondersteuning. Deze is noodzakelijk omdat, behalve mijn benen, ook mijn linkerarm spierzwakte kent, en bovendien speelt de heftige MS-vermoeidheid een grote factor.

Ik ben iemand die helemaal niet z’n hand op wil houden of om hulp wil vragen. Ik ben liever degene die een ander helpt. En dat is best pittig en voelt tegendraads. Maar soms word je in het leven ingehaald door de realiteit. En keihard terug gesmeten.
Vrienden zijn daarom het project Gele Ballon gestart voor mij, waarbij items worden geruild tegen een ander item met meerwaarde, zodat bij elke ruiling een waardegroei gerealiseerd wordt. Een prachtig belangeloos initiatief. We merken echter dat er ook een behoefte voor donatie is bij mensen die niet mee kunnen ruilen, maar wel graag iets willen doen of willen bijdragen.
Daartoe is deze Geef-actie opgezet. Wil jij helpen ons doel te bereiken?

Voor de Gele Ballon schrijf ik telkens een Blog. https://gele-ballon.nl/blog-en-vlog/
Op die manier kunnen jullie volgen, wie ik ben, hoe de MS is begonnen, welke beperkingen ik ondervind en wat ik in éen maand tijd ben kwijtgeraakt: mijn gezondheid, m’n baan, mijn lieve hond Pluto en mijn toekomst die ik voor ogen had. Wat mij is overkomen, is heel confronterend en mentaal erg pittig. MS is niet te genezen en is een invaliderende progressieve ziekte. Ook cognitief ervaar ik veel problemen, door overprikkeling ontstaat snel mentale moeheid. Er zijn veel momenten van boosheid en verdriet. Maar ik wil niet op de bank blijven zitten en accepteren dat dit het is. Ik wil mobiel worden, mezelf weer kunnen redden buiten de deur, activiteiten ondernemen. Kortom: ik wil meedoen in de maatschappij. De maatschappij, dat ben jij. Jij maakt voor mij het verschil.

Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken die de actie steunt, door mee te ruilen, te delen op social media en door te doneren. De vele lieve reacties zijn hartverwarmend.

Bedankt voor ALLE steun!

Liefs, Wenda

 

dakje met Geef-logo
opgehaald van
0%

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie