OK
×
Actievoerder
Wenda Canninga

Wenda kan MS niet verslaan, mobiel worden is noodzaak.

Door een acute vorm van Multiple Sclerose (MS) ben ik in 6 maanden tijd snel achteruitgegaan. Van een actief en werkend bestaan, naar een beperkte bewegingsvrijheid tot in en om het huis.

Het doel van deze actie is de aanschaf van een rolstoel met elektrische ondersteuning zodat ik mijn zelfstandigheid en onafhankelijkheid weer terug kan krijgen en langzaam weer de weg terug kan vinden in de maatschappij.

Bij die aanschaf staat volledige keuzevrijheid van het juiste hulpmiddel op maat en naar wens voorop, als ook de keuzevrijheid voor een gespecialiseerde leverancier, waarbij we tevens rekening houden met toekomstige aanpassingen.
Het grootste deel van de kosten wordt uitgegeven aan de elektrische ondersteuning. Deze is noodzakelijk omdat, behalve mijn benen, ook mijn linkerarm spierzwakte kent, en bovendien speelt de heftige MS-vermoeidheid een grote factor.

Ik ben iemand die helemaal niet z’n hand op wil houden of om hulp wil vragen. Ik ben liever degene die een ander helpt. En dat is best pittig en voelt tegendraads. Maar soms word je in het leven ingehaald door de realiteit. En keihard terug gesmeten.
Vrienden zijn daarom het project Gele Ballon gestart voor mij, waarbij items worden geruild tegen een ander item met meerwaarde, zodat bij elke ruiling een waardegroei gerealiseerd wordt. Een prachtig belangeloos initiatief. We merken echter dat er ook een behoefte voor donatie is bij mensen die niet mee kunnen ruilen, maar wel graag iets willen doen of willen bijdragen.
Daartoe is deze Geef-actie opgezet. Wil jij helpen ons doel te bereiken?

Voor de Gele Ballon schrijf ik telkens een Blog. https://gele-ballon.nl/blog-en-vlog/
Op die manier kunnen jullie volgen, wie ik ben, hoe de MS is begonnen, welke beperkingen ik ondervind en wat ik in éen maand tijd ben kwijtgeraakt: mijn gezondheid, m’n baan, mijn lieve hond Pluto en mijn toekomst die ik voor ogen had. Wat mij is overkomen, is heel confronterend en mentaal erg pittig. MS is niet te genezen en is een invaliderende progressieve ziekte. Ook cognitief ervaar ik veel problemen, door overprikkeling ontstaat snel mentale moeheid. Er zijn veel momenten van boosheid en verdriet. Maar ik wil niet op de bank blijven zitten en accepteren dat dit het is. Ik wil mobiel worden, mezelf weer kunnen redden buiten de deur, activiteiten ondernemen. Kortom: ik wil meedoen in de maatschappij. De maatschappij, dat ben jij. Jij maakt voor mij het verschil.

Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken die de actie steunt, door mee te ruilen, te delen op social media en door te doneren. De vele lieve reacties zijn hartverwarmend.

Bedankt voor ALLE steun!

Liefs, Wenda

 

R. Peerlongs

Lieve Wende, per ongeluk of was het voorbestemd, kwam ik je verhaal tegen en las wat je overkomen is. Heel heftig allemaal. Heb bewondering voor jouw moed en doorzettingsvermogen en de manier waarop je met het gebeuren omgaat. Lieve groet, Rita

€ 25

01-02-2020

E. Anoniem

Ik heb zelf RRMS en heb je blogs daarom met interesse gelezen. Sommige dingen zijn erg herkenbaar helaas. Sterkte en succes!

€ 15

22-12-2019

Anoniem

€ 35

16-12-2019

M. Thys

Zie zo, de pot voor de laatste maal geteld ! Er zat toch nog een 10 € in ! geniet van je rolstoel namens al onze klanten, het is je van harte gegund, vrolijk kerst !

€ 10

16-12-2019

M. Thys

Wenda, hier je st niklaas geschenk van de klanten bakkerij de fruyt Brugge, verzameld door een berg rosse centjes.

€ 50

07-12-2019

J. Uitman

Tof wijf ben je 💪🏻

€ 20

05-12-2019

I. Rohde

Lieve Wenda nu maar hopen dat de laatste 400 euro er voor Kerst gaan komen, gun je het zo erg meis👍👍😘

€ 114

04-12-2019

E. Thoonen

Lieve Wenda, ik volg je al een tijdje op FB. Heb bewondering hoe je met je ziekte omgaat. Mijn donatie is niet veel maar het komt uit een goed hart. Sterkte 💜

€ 10

30-11-2019

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
dakje met Geef-logo
€ 7.005 opgehaaldvan € 7.250
97%
173

donaties

41

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar:

Delen