OK
×
Actievoerder
Vrienden van DTZ

Weer financiële tegenslag voor dierentehuis Zeist

Update

Namens dierentehuis Zeist heel hartelijk dank voor alle donaties! Geweldig dat er zoveel mensen zijn die de dieren in ons dierentehuis een warm hart toedragen:-)

Puck ( op de vorige foto) is inmiddels geplaatst. Dus vanaf vandaag schittert onze Azul (wacht nog steeds op zijn gouden mand ) bovenaan de geef.nl actie. 

Doneren kan nog steeds!!!

 

In 2019 werd dierentehuis Zeist getroffen door een zeer besmettelijke schimmel uitbraak waardoor ze noodgedwongen 3 maanden op slot moesten. "Op slot " betekent geen inkomsten voor het dierentehuis, inkomsten die juist heel hard nodig zijn voor de verzorging van de asieldieren. Daarnaast bleven de vaste kosten ( voer, medische zorg, huisvesting,personeelskosten, etc.) gewoon doorlopen. Gelukkig was de schimmel uitbraak na 3 maanden onder controle (dankzij de inzet van de vaste verzorgsters en vrijwilligers) en konden de deuren van het dierentehuis weer open.

Maar net nu de inkomsten uit het pension en de dagopvang weer een beetje aan beginnen te trekken, wordt het dierentehuis opnieuw financieel getroffen, nu door de maatregelen tegen het coronavirus:-(

In de afgelopen weken zijn bijna alle pensionreserveringen voor de Meivakantie geannuleerd en komen er nauwelijks nog honden in de dagopvang. Door de verlenging van de maatregelen volgen er nu ook steeds meer annuleringen voor de zomervakantie. Dierentehuis Zeist is voor de verzorging van de asieldieren volledig afhankelijk van giften en van de inkomsten uit pension en dagopvang.U kunt zich dus wel voorstellen dat het wegvallen van een groot deel van deze inkomsten (voor het tweede jaar op rij....) inmiddels voor een zorgwekkende financiële situatie zorgt. Omdat de asieldieren niet kunnen rekenen op steun vanuit de overheid, hopen wij dat de asieldieren wel op uw steun kunnen rekenen! Het zou geweldig zijn als we de inkomsten, die het dierentehuis nu misloopt, met zijn allen bij elkaar kunnen sprokkelen zodat de asieldieren hier niet de dupe van worden.

Namens Azul ( hij wacht nog steeds op zijn gouden mand ;-)en alle andere asieldieren alvast heel hartelijk bedankt!

Dierentehuis Zeist e.o. logo 2

Dierentehuis Zeist e.o.

Stichting Dierentehuis Zeist en omgeving is een zelfstandig opererende stichting, zonder subsidies of financiële ondersteuning van welke organisatie dan ook.

Wij zetten ons iedere dag met veel enthousiasme in voor onze gasten:

  • de zwerfhonden en –katten
  • de katten en honden waarvan afstand is gedaan omdat hun baasjes om wat voor reden dan ook niet meer voor het dier konden zorgen
  • de pensionhonden en –katten
  • de honden die in de dagopvang komen.

Waarom heeft het Dierentehuis Zeist donateurs en sponsors nodig?

Alle dieren die in het Dierentehuis Zeist binnenkomen, worden door de dierenarts nagekeken en indien nodig ingeënt. Eventuele ziekten worden behandeld. Ook wordt bij de dieren een microchip onder de huid ingebracht, zodat ze altijd geïdentificeerd kunnen worden. De katten worden allemaal gecastreerd of gesteriliseerd. Ieder dier krijgt de medische zorg die het nodig heeft, variërend van medicijnen tot speciaal dieetvoer of (dure) operaties. Tel daarbij kost en inwoning op en je zult begrijpen dat het geld dat wij voor een adoptie vragen bij lange na niet genoeg is om kostendekkend te zijn.

Het Dierentehuis Zeist is er (met recht) trots op dat medewerkers en vrijwilligers zich keihard inzetten om voor alle dieren een nieuw thuis te vinden. Wij schrijven geen dieren af omdat ze ziek zijn of niet in ‘het perfecte plaatje’ van een huisdier passen.

Via een actief beleid probeert het asiel voor alle dieren een geschikte nieuwe baas te vinden. Gelukkig lukt dit vrijwel altijd, ook voor oude en/of verwaarloosde dieren. Ze krijgen hiervoor net zo lang de tijd als nodig is. Het is dus niet zo dat asieldieren die niet binnen een bepaalde tijd zijn opgehaald, worden afgemaakt! Hoge kosten zijn een onvermijdelijk gevolg van dit beleid.

Daarom is jouw hulp zo welkom!

Help ons de dieren te helpen!

 

Stichting Dierentehuis Zeist is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat het fonds is vrijgesteld van schenkbelasting en erfbelasting en dat je giften aftrekbaar zijn. Tevens is Stichting Dierentehuis Zeist lid van de NFDO (Nederlandse Federatie Dierenopvang Organisaties)

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 9.050 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 15.000
60%
293

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Vrienden van DTZ

€ 9.050,45 opgehaald