OK
×
Actievoerder
Stop Wapenhandel

Wapenhandel en vluchtelingen

Stop Wapenhandel onderzoekt hoe de wapenindustrie profiteert van het vluchtelingendrama. Help jij ons mee dit verhaal te vertellen? Deel dit bericht, doneer, en steun ons!

Binnenkort verschijnt het Engelstalige verslag van ons onderzoek 'Border Wars'. Stop Wapenhandel wil dit onderzoek graag naar het Nederlands vertalen om meer mensen te bereiken, en wil ook de betrokkenheid van Nederlandse bedrijven nader onderzoeken. Zodat we er samen met anderen actie tegen kunnen voeren.

Hiervoor heeft Stop Wapenhandel nog 1000 euro nodig. Help mee!

Aan de Europese buitengrenzen speelt zich een drama af. Mensen op de vlucht voor de oorlog en onderdrukking zoeken veiligheid en hoop in Europa, maar stuiten op hekken, wachttorens, politie en soldaten.

Steeds vaker worden militaire middelen ingezet om mensen buiten Europa te houden. Er patrouilleren zelfs oorlogsschepen op de Middellandse Zee om bootjes vol bange mensen te onderscheppen. Aan steeds meer grenzen verrijzen met high-tech uitgeruste bewakingshekken. Vluchtelingen tegenhouden is een markt geworden voor de wapenindustrie.

De afgelopen maanden heeft Stop Wapenhandel samen met het Transnational Institute (TNI) onderzoek gedaan naar de manier waarop de defensie- en veiligheidsindustrie profiteert van de vluchtelingentragedie. Dit levert een schokkend beeld op van bedrijven die eerst verdienen aan grootschalige wapenleveranties aan het Midden-Oosten en Noord-Afrika, en vervolgens aan het tegenhouden van vluchtelingen, door het verkopen van materieel en technologie voor grensbewaking. Met succes lobbyen vertegenwoordigers van deze bedrijven bij de EU om de grensbewaking verder op te voeren en te militariseren. Inmiddels geeft de EU hiervoor miljardensubsidies aan de wapenindustrie.

Jij kunt ons helpen. Deel dit bericht, en steun ons met een gift. Alle bijdragen zijn zeer welkom. Mocht het bedrag worden overschreden, dan gaan we dat besteden aan acties.

Wie 20 euro of meer overmaakt, zal na verschijnen een gedrukt exemplaar van het rapport thuisgestuurd krijgen. Wil je liever een PDF versie in je mailbox? Mail ons dat op info@stopwapenhandel.org ovv 'Grensoorlogen'.

Stop Wapenhandel logo 2

Stop Wapenhandel

 

Stop Wapenhandel is een onafhankelijke onderzoeks- en campagnegroep tegen wapenhandel en wapenproductie. We graven feiten en cijfers op en delen onze informatie met activisten, journalisten en politici. Stop Wapenhandel pleit voor strenge exportcontrole voor wapens en een verbod op export naar mensenrechtenschenders, ondemocratische regimes en oorlogsgebieden. We willen een einde aan de financiering van wapenhandel door banken en financiële instellingen en zijn tegen overheidssteun aan wapenbedrijven.

Oorlog is niet om winst mee te maken en conflicten los je niet op met militair geweld. We pleiten voor meer inzet op onderhandelingen en ontwapeningsverdragen, en geld voor duurzame economische ontwikkeling. De landen van de Europese Unie, de op een na grootste wapenexporteur ter wereld, moeten hierin verantwoordelijkheid nemen.

In het jaarverslag 2019 geven we een overzicht van ons werk.

 

 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 1.103 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
110%
43

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Stop Wapenhandel
Stop Wapenhandel

€ 1.103 opgehaald