OK
×
Actievoerder
Tamara van de Beek

wandeltocht: 4.265 km van mexico naar canada (PCT)

Na zelf jarenlang ziek te zijn geweest, vele operaties gehad te hebben, een drain in mijn nier voor een jaar, IVF behandeling, 2 x zwanger geweest te zijn, te zijn bevallen van een dochter en nu uiteindelijk alsnog ongewenst kinderloos te zijn zie ik deze wandeltocht als een mooie kans om meer bekendheid te geven aan deze verschrikkelijke ziekte, zodat dit rampscenario voor andere voorkomen kan worden.

Hopelijk kan ik hiermee aan mijzelf bewijzen dat ondanks mijn lichaam me in de steek heeft gelaten al deze jaren, ik nog steeds sterker ben dan ik denk.

Of ik de volledige trail kan volbrengen weet ik niet, maar ik ga zeker een poging wagen om van Mexico naar Canada te lopen, met mijn rugzak en hierin mijn tent, een slaapzak, waterfilter, een setje kleding en wat overige benodigdheden.

In California zal de trail starten aan de grens met Mexico, de trail loopt zowel door de woestijn alsook door de high sierra's, daarna door Oregon om vervolgens in Washington aan de grens van Canada te eindigen.

Tijdens mijn reis zal ik met verschillende weersomstandigheden te maken krijgen: in de woestijn hitte, in de hoge bergen van de sierra's sneeuw. Maar ook stormen en onweer is niet uit te sluiten.

Onderweg zal ik de meest adembenemende diersoorten tegen komen: herten, marmotten, vlinders, maar ook beren, mountain lions, bijen en mosquito's.

Wil je mijn avonturen volgen, en me aanmoedigen? Dat kan!

Je kunt me volgen op utube: tik in de zoekbalk: Tamara Rupali PCT 2019

Endometriose Stichting logo 2

Endometriose Stichting

De Endometriose Stichting zet zich in voor aandacht en erkenning van de ziekte endometriose. Dit doen we met een team van 20 goed toegeruste vrijwilligers en 2 parttime medewerkers. Samen zorgen we voor onder andere de website, de buikspreker, de bijeenkomsten, de infomail, de sociale-media groepen en de voorlichting op scholen. We hebben regelmatig contact met ziekenhuizen, participeren in onderzoeken en zorgen voor de actuele stand van zaken op toepasbare endometriosezorg.

Activiteiten

Onze endolounge gastvrouwen organiseren (online) endolounge bijeenkomsten in ziekenhuizen verdeeld over het hele land. Van Groningen tot Bergen op Zoom, van Amsterdam tot Maastricht organiseren we deze bijeenkomsten samen met artsen in ziekenhuizen en soms gewoon in een lokale gelegenheid. We brengen vrouwen met endometriose met elkaar in contact zowel online als op locatie of organiseren samen met artsen een informatieve avond over endometriose.

Voorlichting aan jonge meiden heeft voor ons prioriteit. Vanuit GirlsTalk.Period! informeren wij specifiek ook deze doelgroep over wat wel en vooral ook wat níet normaal is rondom menstruatie. Door middel van diverse acties en (social-) mediacampagnes proberen we onder jongeren de aandacht te vestigen op menstruatiewelzijn. 

De medewerkers van de stichting houden zich bezig met de administratieve ondersteuning, de organisatie van het jaarlijkse Endometriose Awareness Event, de redactie van de buikspreker, het onderzoeken van actuele stand van zorg, bezoeken ziekenhuizen en hebben geregeld contact met de endometriose specialisten. We bezoeken ook regelmatig bijscholingen, symposia en congressen waar we kennis halen maar zeker ook kennis brengen.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 0 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 1.000
0%
0

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×