OK
×

Wandelen tussen twee werelden

Tim en Anouk wandelen in 64 dagen 1135 km door alle provincies van Nederland om aandacht vragen voor mensen met psychische problemen en de gevolgen van pesten.

Zij kennen het gevoel waarin alles fout lijkt te gaan. Het gevoel dat je je niet begrepen voelt en dat je je alleen voelt met je psychische problemen. Met hun wandeling willen zij aandacht vragen voor dit stigma en het proberen te doorbreken. Een mooie missie die ik samen met mijn collegabestuursleden van Stichting Omgaan met Pesten heel graag steun. Veel Sta-Sterk-trainers lopen dan ook graag een stukje met Tim en Anouk mee en steunen hen graag op allerlei manieren.

Psychische problemen kennen vele oorzaken. Één van die oorzaken kan pesten zijn. De gevolgen van pesten zijn enorm en daar weet Tim als geen ander van.
Tim is 37 jaar en werd op jonge leeftijd al geconfronteerd met pesten. Pas vele jaren later kwam het besef dat zijn leven voor een groot deel werd bepaald door de gevolgen van het pesten.

“De gevolgen van het pesten kwamen bij mij zelf pas laat binnen. Alleen nu achteraf is het verklaarbaar wat het met mij heeft gedaan. Ondertussen heb ik het een plekje kunnen geven. Alleen gaat het nooit helemaal over. Met de ptss en borderline die ik eraan over gehouden heb zal ik moeten leren leven” vertelt Tim.

Tim wil mensen laten zien dat pesten een enorme invloed heeft op het leven en helaas levens kapot maakt. Samen met Anouk maakt Tim een wandeltocht door heel Nederland. Hiermee vragen zij aandacht voor onder andere mensen die gepest zijn of nog gepest worden.

“Pesten doet veel meer pijn dan mensen vaak door hebben en iedereen verdient het om veilig op te groeien. Iedereen verdient het gewaardeerd te worden om wie je bent. Daarom hebben wij Stichting Omgaan met Pesten benaderd. Wij willen heel graag aandacht vragen voor het goede doel waar zij zich met voor inzetten. Zij richten zich niet alleen op het voorkomen van pesten, ook op het aanpakken en oplossen daarvan.”

De trainers van stichting Omgaan met Pesten zijn als professionals actief in heel Nederland. Scholen en andere organisaties kunnen bij hen terecht voor deskundigheidsbevordering van personeel en ouders en voor ondersteuning bij de verdere ontwikkeling van antipestbeleid. Ook geven trainers de antipestprogramma’s ‘Sta Sterk op School ‘ en ‘Omgaan met Elkaar’ aan klassen binnen het basis- en voortgezet onderwijs. Ouders kunnen hun kind aanmelden voor een buitenschoolse Sta Sterk training.

Door Stichting Omgaan met Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat zij zich kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten. Met uw donatie kunnen zij meer kinderen een heerlijke jeugd geven. 

"Iedereen verdient het om veilig op te groeien en door te groeien", vertelt Anouk. Aan het begin van haar middelbare schooltijd werd zij buitengesloten. Dat zij
verlegen was en nauwelijks tot niets zei hielp daar niet bij. Dat heeft gemaakt dat ze onzekerder over zichzelf werd. Ze was al onzeker door andere gebeurtenissen in mijn leven. Het buitensluiten was voor haar een bevestiging, dat zij er niet zoveel toe deed. Toch ziet Anouk het positief in.

"Gelukkig heb ik zelf weinig ervaring met pesten," zegt zij. " Maar ik ken naast Tim, wel familie en vrienden waarvan er meerderen een pest verleden hebben. Ook zij dragen hun trauma’s met zich mee en zijn onzeker over zichzelf. Een gevoel dat ik door de periode op de middelbare school en het buitensluiten wel herken. Het zal nog heftiger zijn op moment dat je mentaal of fysiek gepest wordt, dag in dag uit. Het doet mij pijn om de schade die pesten brengt zo veel om mij heen te horen. Iedereen verdient het om veilig op te groeien en door te groeien. Iedereen verdient het gewaardeerd te worden voor wie je bent.”

Wilt u graag Tim en Anouk helpen hun wandeling tussen twee werelden te maken? Zij kunnen uw steun goed gebruiken!

Tim en Anouk maken hun lange wandeling zonder budget. U kunt hen helpen door:

  • Het aanbieden van een slaapplek;
  • Het verzorgen van een warme maaltijd, ontbijt of lunchpakket;
  • Ook zoeken zij nog sponsors voor hun uitrusting.

Natuurlijk kunt u ook een donatie doen aan Stichting Omgaan met Pesten.

Naast de steun die wij dit duo met een missie geven, worden zij ook gesteund en vragen zij aandacht voor het werk van Stichting Mind

Caroline van Bommel
09-10-2019 11:11

Wat gaan Tim & Anouk hard... Deze twee kanjers doen het geweldig!

Na Limburg, Noord-Brabant en Zeeland, zijn ze nu al weer in Zuid-Holland aangekomen... en zijn ze onderweg richting Den Haag.


Lees je mee met wat ze onderweg tegenkomen?

Houd je ook hun updates in de gaten voor al het moois wat hen de komende dagen staat te wachten?

Caroline van Bommel
25-09-2019 09:12

Wat mooi dat al zoveel mensen hun bijdrage hebben gedoneerd! Iedereen heel erg bedankt hiervoor!

Van de 64 dagen waarin Tim & Anouk 1135 km lopen door heel Nederland, hebben zij er al twee volbracht. Met deze bijzondere wandeltocht vragen zij aandacht voor mensen met psychische problemen en de gevolgen van pesten en steunen ons goede doel van Stichting Omgaan met Pesten en Wij zijn MIND.

Deze week is de Week Tegen Pesten, waarin Tim&Anouk zijn gestart met de 'heldenloop tegen pesten'. In bovenstaande video vertellen ze er alles over en delen hun persoonlijke ervaringen met pesten. Kijk je mee?

Wil jij de video samen kijken met jouw klas? Dat vinden wij top!
In ons gratis lespakket vind je een handleiding voor een gesprek n.a.v. de video. Vraag het lespakket aan op: weektegenpesten.omgaanmetpesten.nl

Wil jij ook met Tim & Anouk meelopen? Alleen, met een groep, jouw organisatie of school en ons goede doel steunen? Dat kan vanaf deze week tot 11 november! Mail naar wandelen2werelden@gmail.com

Wij gaan er van uit dat iedereen, ook ieder kind een een held kan zijn. Hoe meer kinderen pesten afkeuren, hoe kleiner de kans op pesten in de klas of bij de sportclub. Vanuit Stichting Omgaan met Pesten gaan wij ervan uit dat je een held kunt zijn door in de eerste plaats goed voor jezelf en je eigen grenzen te zorgen en in de tweede plaats voor een ander.

De groepsdruk bij pesten is hoog. In je eentje is het moeilijk om het verschil te maken, maar samen met andere helden wordt dat gemakkelijker. Hoe meer helden er zijn in een groep, die zorg hebben voor zichzelf en elkaar en pesten niet oké vinden, hoe kleiner de voedingsbodem voor pestgedrag wordt.

En dat is precies wat wij samen met Tim & Anouk met de 'heldenloop tegen pesten' tijdens hun wandeling tussen 2 werelden gaan laten zien.

Steun jij Tim & Anouk en ons goede doel ook?
Jouw donatie gebruiken wij voor preventie, projecten en het verwerken van onderzoek. 

Caroline van Bommel
27-08-2019 12:31

Het komt nu wel heel dicht bij. De wandeling tussen twee werelden die Tim Saalbrink en Anouk Pool vanaf 9 september gaan starten. Een heel bijzonder wandeling waarin zij in 64 dagen maar liefst 1135 kilometer door heel Nederland gaan wandelen.

Tim en Anouk maken deze wandeling om aandacht te vragen voor pesten, de gevolgen van pesten en het werk van onze Stichting Omgaan met Pesten en voor de psychische problemen en het werk van Wij zijn MIND.

Tim en Anouk hebben elkaar ontmoet in de kliniek toen ze in behandeling waren voor onder meer depressie en PTSS. Tijdens hun wandeling zullen zij met mensen spreken over wat pesten met je doet en over psychische problemen. Voor ons zijn zij helden.

Tijdens de wandeling zullen meerdere keren trainers uit ons landelijk team aanhaken en zullen er diverse activiteiten plaatsvinden. Ook in de Week Tegen Pesten. Ben je nieuwsgierig? Blijf ons dan volgen. We vertellen je er al snel meer over.

Caroline van Bommel
26-07-2019 09:05

Wat hadden we afgelopen week een bruisende ontmoeting met Anouk Pool en Tim Saalbrink!  De laatste voorbereidingen worden getroffen. Het gaat nu zo snel... 

Op 9 september starten zij met hun wandeltocht van 64 dagen waarin zij 1135 km gaan lopen door alle provincies van Nederland om aandacht vragen voor mensen met psychische problemen en de gevolgen van pesten. Wow!

Onze bestuursleden van Stichting Omgaan met Pesten gaan zelf ook meelopen. We haken meerdere keren aan om dit duo met een missie te supporten. Wij zouden het meer dan fantastisch vinden als je ons sponsort, via een donatie op Geef.nl

Met jouw bijdrage kunnen wij nog meer het verschil maken als het gaat om het voorkomen en aanpakken van pesten. Help jij de teller omhoog?

Ons team neemt de komende weken toe. Nog veel meer toppers uit het 'OMP' team gaan aanhaken. Hoe geweldig is dat dan?

Nieuwe projecten, wij houden ervan!

Wij zijn dankbaar voor de samenwerking met Wij zijn MIND Dit gaat onvergetelijk worden. Let maar op.

dakje met Geef-logo
€ 1.640 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 2.000
82%
86

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Mirelle Valentijn
Mirelle Valentijn
Als voorzitter van de Stichting Omgaan met Pesten zet ik mij in om aandacht te vragen voor de preventie, tijdige signalering en aanpak van het pestprobleem. De gevolgen zijn groot, dat weet ik ook uit eigen ervaring. Ik vind het initiatief van Tim & Anouk fantastisch. 1135 km lopen in 65 dagen door alle provincies van ons land. Wow! Wat een helden. Ik loop tijdens hun tocht op meerdere dagen mee. Samen kunnen we nog meer aandacht vragen voor pesten. Ik vind het fantastisch als jij het goede doel waar wij ons samen voor inzetten steunt!

€ 315 opgehaald

Sanne Vermaas
Sanne Vermaas
Naast de mooie invulling van dit project zijn Tim en Anouk ook gewoon hele toffe mensen. Als ervaringsdeskundigen geven zij aandacht aan pestproblematiek en psychische problemen, vaak onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met preventie, signalering, juiste aanpak en bespreekbaar maken is pesten aan te pakken! Dat weet ik als bestuurslid Omgaan met Pesten als geen ander!

€ 240 opgehaald

Marloes van Tetering
Marloes van Tetering
Als trainer Omgaan met Pesten ga ik samen met kinderen van de Pieter Wijten basisschool een sponsorloop wandelen: de heldenloop! Wij gaan op 27 september Tim en Anouk steunen door de laatste 5 kilometer van die dag met ze mee te lopen! Dit alles als mooie afsluiting van de Week Tegen Pesten waar de Pieter Wijten school aan deelneemt.

€ 95 opgehaald

Inge Coolen
Inge Coolen
Wat een mooie vraag, wat is mijn motivatie om deel te nemen... Ik doe mee omdat ik geloof in de kracht van deze 2 mensen, in de kracht van ieder mens, kind of volwassene, om te helen. Tim en Anouk, de 2 fantastische toppers die heel Nederland doorlopen, verdienen zoveel respect en ik kan, nee ik mag daar een steentje aan bijdragen. Op zondag 13 oktober loop ik met ze mee door Leidsche Rijn. Sponsoren jullie mij? En daarmee Tim en Anouk en de stichtingen Mind en Omgaan met Pesten. Want samen kunnen we de wereld mooier maken, stap voor stap! Wil je meewandelen door het prachtige Leidsche Rijn, neem dan ook even contact met mij op. Hoe geweldig zou het zijn als we met z'n allen kunnen laten zien hoe geweldig Leidsche Rijn is?!

€ 90 opgehaald

Lianne Laumen
Lianne Laumen
Ik steun heel graag dit hele mooie initiatief van Tim en Anouk. En ik hoop jij ook!

€ 40 opgehaald

Geen profielfoto
Brenda Vinck
Als trainer Omgaan met Pesten maar ook als moeder en mens herken ik de impact van pesten. De actie van Tim en Anouk vind ik dan ook meer dan fantastisch. Daarom steun ik deze actie en zal zelf wanneer ze vanuit Boxmeer richting Arcen wandelen een stuk wandelen om mij steun aan Tim en Anouk te laten zien, mee te beleven en aandacht te vragen voor alle kinderen, jongeren en ook volwassenen die gepest zijn en/of gepest worden. Hiermee steun ik het mooie en goede werk van onze Stichting Omgaan met Pesten zodat we net elkaar nog meer kinderen en jongeren een fijne jeugd kunnen geven

€ 30 opgehaald