OK
×
Actievoerder
Dennis Langendoen

Walk for Otis

Mijn vrouw Silvie en ik ontdekten in juni 2023 dat we zwanger waren van ons zoontje Otis. Na een kalme en rustige zwangerschap kwamen we er bij de 35-weken echo achter dat zijn hartje zonder enige zichtbare aanleiding of indicatie gestopt was. Dit heeft veel impact gehad op ons beiden en kenmerkt een hele moeilijke tijd. Op 14 januari 2024 is Otis stilgeboren en het ziekenhuis heeft ons in contact gebracht met stichting Make a Memory. Een vrijwilliger van deze stichting heeft op deze dag mooie foto's gemaakt van ons drietjes. Helaas hebben we met Otis niet veel tastbare herinneringen kunnen maken, wat de foto's van Make a Memory extra waardevol maakt.

Een paar maanden na het overlijden van Otis voelde ik dat ik iets wilde doen voor hem. Ik heb besloten om op 12 oktober 2024, met de start van de Baby Loss Awareness Week, 80 kilometer te gaan lopen voor ons zoontje, om de herinnering aan hem levend te houden. Ik heb besloten om de actie aan stichting Make a Memory te koppelen, omdat zij een hele moeilijke periode een klein beetje zachter hebben gemaakt. Voor mij is dit een grote uitdaging, maar dat maakt het des te mooier om iets moois terug kunnen doen voor Otis en Make a Memory en zo voor alle toekomstige ouders van overleden kindjes bij te dragen aan wat Make a Memory ons gegeven heeft.

Make a Memory (Stichting) logo 2

Make a Memory (Stichting)

Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met zeventien jaar.  

Met een landelijk netwerk van ruim 120 professionele fotografen worden thuis of in het ziekenhuis foto’s gemaakt. De ouders ontvangen kort daarna een boekje met vijf afdrukken. Daarnaast ontvangen ouders een USB-stick met dezelfde beelden in hoge resolutie plus alle overige geselecteerde beelden en een brief verklarende dat auteursrechten van de foto's aan hen worden overgedragen.

De foto’s bieden de ouders troost en een blijvende herinnering en kunnen wezenlijk helpen bij de verwerking van het verlies. De fotografen werken belangeloos en hun werk onderscheidt zich in positieve zin technisch en inhoudelijk van de foto’s die ziekenhuispersoneel en ouders zelf kunnen maken.

Voor de ouders zijn er geen kosten verbonden aan het ontvangen van foto’s van Make a Memory. Alle onkosten worden gedragen door sponsoren, donaties, schenkingen en andere wettige inkomsten. Meer informatie vindt u op www.makeamemory.nl 

Wilt u foto's laten maken? Bel 24/7 naar 085.020 40 60. 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 3.158 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
63%
148

donaties

117

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Dennis Langendoen

€ 3.158,70 opgehaald