OK
×
Actievoerder
Annelies Koevoet

Voor nog meer verbinding en bewustwording

Stichting Koosje zet zich belangeloos in voor mensen die (dreigend) contactverlies ervaren tussen kind en ouder. De stichting benadert het thema positief naar de vaak nog onwetende buitenwereld. In de binnenwereld van ouders die buitengesloten worden van hun kinderen heerst veel verdriet en gemis. Zolang zij zich niet gehoord en gezien voelen in wat zij meemaken, ontstaat er een heel eenzaam gevoel. Juist deze liefdevolle mensen hebben het nodig om de weg naar verbinding met zichzelf aan te gaan. Dat is soms best ingewikkeld zonder steunend netwerk om hen heen. Er is lef voor nodig en moed! Gevoelens van schaamte en angst, onzekerheid, eenzaamheid en levende rouw om hun kind.. Lijken soms gemakkelijker om weg te stoppen dan erover te mogen praten. Stichting Koosje ziet deze mensen wel. Bij Stichting Koosje is er ruimte voor verdriet en begrip, waardoor kracht van verbinding kan ontstaan en het samen kunnen doen. Ik vind het een prachtige stichting en help ze graag verder op weg om de online middelen aan te kunnen schaffen zodat een breder publiek bereikt wordt en er op een milde manier bewustwording mag ontstaan.

Ja, ik gun ouders en kinderen die te maken hebben met contactverlies de kracht van verbinding! 

Stichting Koosje logo 2

Stichting Koosje

Wij willen er zijn voor mensen die (dreigend) contactverlies ervaren tussen kind en ouder. Voor hen, die iedere dag opnieuw moeten leren omgaan met ongelooflijk veel gemis en verdriet.

Als kinderen na een scheiding één van beide ouders, waarmee ze voorheen een goede relatie hadden, niet meer willen zien, wordt dat in de volksmond ‘ouderverstoting’ genoemd.

Vaak gaan er beschuldigingen, manipulatie en veel ellende aan vooraf waar kinderen niet om hebben gevraagd.

Stichting Koosje kiest bewust voor de benadering “(dreigend)contactverlies tussen kind en ouder”, omdat de term ‘ouderverstoting’ onterecht impliceert dat het kind enige schuld treft.

Contactverlies is een heel complex probleem dat veel lagen kent. De gevolgen ervan zijn zo ernstig dat het vraagt om investeringen van politiek en hulpverleners. Op dit moment ontbreekt er in Nederland nog teveel kennis en expertise bij (jeugd)professionals om gespecialiseerde hulp te bieden wanneer zij te maken krijgen met complexe scheidingsproblematiek.

Vaak voelen ouders en kinderen zich niet gehoord en gezien in hun realiteit, terwijl (dreigend)contactverlies op de loer ligt.

Dat maakt dat deze grote groep mensen de steun niet vinden die wel hard nodig is. Soms zoeken zij jarenlang naar dat ene luisterende oor, in de hoop erkenning te krijgen in wat hen is overkomen.

Gevoelens van schaamte, schuld, angst en wantrouwen, kunnen er uiteindelijk voor zorgen dat deze mensen de verbinding kwijt raken met zichzelf.

Stichting Koosje biedt buitengesloten ouders een luisterend oor en advies. We organiseren regelmatig fysieke ontmoetingen om hen te bieden wat zij zo hard nodig hebben:

De kracht van verbinding, in veiligheid en vertrouwen. Ontmoetingen met gelijkgestemde, waardevolle mensen. Waar er wel begrip is voor hen die zich onbegrepen voelen. Opdat buitengesloten ouders zich niet alleen hoeven te voelen.

Waar samen staat voor: verbinden, leren en inspireren. Steunen, dragen en supporten.

We merken dat het organiseren van ontmoetingen voor deze grote groep buitengesloten ouders, een heel positief effect heeft. Zien en gezien worden heeft een positief effect op de levenskwaliteit, en draagt bij aan verbetering van de eigenwaarde.

Wij willen mensen die contactverlies ervaren tussen kind en ouder blijven dragen en steunen.

En onze vraag aan jou is: Draag jij ons

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 0 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 1.000
0%
0

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×