OK
×
Actievoerder
Jeroen Manten

Voedselvoorzieningsproject KwaZulu-Natal regio Zuid-Afrika

Wij willen jullie aandacht vragen voor dit lange, ietwat bijzondere maar bovenal belangrijke bericht.

Afgelopen zomer waren wij voor de derde keer in Zuid-Afrika, een prachtig land met een ruimhartige bevolking maar ook een land met grote problemen en ongelijkheid. Ruim de helft van de mensen leeft nog altijd onder de armoedegrens.

Tijdens onze reis is er helaas ingebroken in ons verblijf. Vervelend maar aangezien de hele koelkast leeggehaald was en vooral veel schoenen gestolen waren ook wel schrijnend......

Als gevolg hiervan zijn we in contact geraakt met een jonge idealistische inspecteur van de politie meneer Mthiyane. Een persoon die oprecht begaan was met ons maar zeker met zijn land en inwoners. We hebben daarom ook altijd contact gehouden zelfs na ons vertrek. De afgelopen weken zagen we via hem hoe de situatie drastisch verslechterde in Zuid-Afrika en in het bijzonder de regio KwaZulu-Natal rond St. Lucia waar hij werkzaam is. De mensen zitten vanwege het corona virus in lock down zonder werk en dus ook zonder enige vorm van inkomen. De allerarmsten zijn volledig aangewezen op voedselhulp welke ook steeds lastiger wordt door gebrek aan financiën. De situatie wordt met de dag nijpender. Wij voelen al een tijdje de noodzaak iets voor hun te doen maar dat is niet zo makkelijk vanuit Nederland......

Aangezien we met stilzitten zeker niets bereiken hebben we naar een manier gezocht en uiteindelijk gevonden om, hoe kleinschalig ook, toch een bescheiden bijdrage te kunnen leveren. We zijn een crowdfunding campagne gestart om geld op te halen voor een voedselvoorzieningsproject wat loopt via de lokale kerk waarbij meneer Mthiyane betrokken is.

Nu komt natuurlijk ons verzoek.....

Willen jullie ons en daarmee het armste deel van de bevolking in de regio rond St. Lucia ondersteunen door middel van een donatie.Voor 5 euro kunnen we een gezin daar al voorzien van een standaard voedselpakket.

Wij realiseren ons dat we best wat vragen maar zijn overtuigd dat het geld goed besteed zal worden en er “niets” aan de strijkstok blijft hangen.Dat gezegd hebbende zijn wij natuurlijk ook verre van naïef, met “niets” verwachten wij in ieder geval een stuk minder dan via de standaard hulporganisaties.

Want hoe je het ook aanpakt het blijft natuurlijk Afrika........

 Het donatie bedrag komt op onze rekening en wij maken uiteindelijk het eindbedrag over naar het project we behouden hiermee een stukje regie.We houden jullie hier uiteraard van op de hoogte!

We hopen dat dit kleine initiatief voor een aantal arme gezinnen een groot verschil kan maken.

Baie dankie en ‘n lekker dag!

(Alleen al om het feit dat je de moeite hebt genomen om dit alles te lezen........👍)

 Jeroen, Ingrid en Mika.

Sbonelo Mthiyane.

Die apostoliese geloofsending van suid afrika.

En hopelijk een flink aantal gezinnen in Zuid-Afrika.........

🇱🇺—🇿🇦

N. Kiesenberg

€ 5

Vandaag

Anoniem

€ 5

Vandaag

A. Vd Graaf

€ 5

Vandaag

R. de Witte

€ 10

Vandaag

J. Manten

Donatie namens Els Gorse. Bedankt Els.

€ 10

Vandaag

G. Aravena

Veel succes met jullie mooie actie!

€ 5

Vandaag

Anoniem

€ 10

Vandaag

H. Manten

€ 50

Vandaag

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
dakje met Geef-logo
€ 1.365 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
136%
81

donaties

2

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Jeroen Manten

€ 1.365 opgehaald