OK
×
Actievoerder
Arjan Smits

Voedselbos voor West-Papoea

Stichting Plenty Food wordt geregeld benaderd voor steun aan projecten. Zo werden we vorig jaar benaderd door Stichting Duurzame Samenleving Papoea Rabat (SDSP) om de ontwikkeling van een voedselbos in West-Papoea te steunen.

In de Sawinggrai gemeenschap (200 volwassenen en 50 kinderen) in Raja Ampat in West-Papoea heerst ondervoeding doordat vrijwel alle groenten en fruit moet worden geïmporteerd uit de hoofdstad Waisai. Dit is ver weg en erg duur. Het eetpatroon is door armoede ongezond en eenzijdig. De annexatie door Indonesië en het transmigratiebeleid heeft er voor gezorgd dat de oorspronkelijke bewoners (jagers-verzamelaars) verplicht werden zich te vestigen en sindsdien heerst discriminatie op de arbeidsmarkt. De migranten van met name Java en Sulawesi hebben een voorsprong in opleiding, kennis en ondernemersvaardigheden.

Bij dit project wordt samen met een groep bewoners een voedselbos van 4000 m2 gerealiseerd met behulp van permacultuur en agroforestry. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Jonas Müller van Childaidpapua. Hij woont en werkt al jaren in dit gebied voor verbetering van educatie dmv zijn learning centre in Sawinggrai. Bij het ontwerpen van dit voedselbos wordt er vooral gekeken naar de functies en de samenhang van de verschillende soorten. Bomen en planten die elkaar versterken, worden bij elkaar geplant. In een voedselbos wordt uitgegaan van dezelfde gelaagdheid als in een natuurlijk bos. Het doel is om kansen te bieden aan de gemeenschap en om betere voeding en werk te krijgen. Ook dient het project als demonstratiebos ter stimulans voor naastliggende gemeenschappen. Wat ons betreft een prachtig initiatief!

De eerste fruitbomen zijn geplant en er worden al verschillende groentes geoogst, maar steun voor o.a. gereedschap en de aankoop van zaden is hard nodig. Stichting Plenty Food heeft op dit moment echter geen middelen om nog een project te ondersteunen. Daarom starten we deze actie via geef.nl zodat we hen hopelijk toch nog kunnen helpen middels jouw steun.

Vind jij net als wij dat dit project door moet gaan? Wil je de Sawinggrai gemeenschap helpen voorzien van betere plantaardige voeding en hen daarmee een betere toekomst geven? Geef dan via geef.nl. Al het geld dat wordt ingezameld zal direct aan dit project worden besteed.

Via de nieuwsbrief, Facebook en website van Plenty Food Nederland houden we jullie op de hoogte. Alvast veel dank!

Anoniem aan teamlid Arjan Smits

€ 5

24-06-2020

dakje met Geef-logo
€ 5 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 2.000
0%
1

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Arjan Smits

€ 5 opgehaald