OK
×
Actievoerder
Miriam Hemelsoet

Help! Steun de gezinnen in Zeeuws Vlaanderen tijdens #Corona

Leden van de Voedselbank Zeeuws Vlaanderen konden deze week geen voedselpakket ophalen vanwege het coronavirus. Dat vinden wij heel erg!

We hebben een oplossing gevonden zodat onze leden één keer per week, voor twee weken, levensmiddelen kunnen halen bij de supermarkt, ter inlevering van een waardebon. Om al onze leden een waardebon, ook wel eetbon genoemd, te kunnen aanbieden, kost het ons € 30.000,-. Dat geld hebben wij helaas niet zelf. Dit is hard nodig om 580 gezinnen in Zeeuws Vlaanderen, voor twee weken van voedsel te voorzien. Help jij ook mee?

Werkwijze waardebonnen
Onze leden ontvangen per week een waardebon van € 25,- om boodschappen bij de supermarkt te kunnen doen. Dat is ongeveer de waarde van het huidige pakket. Op de waardebon staat wanneer en bij welke deelnemende supermarkt deze gebruikt kan worden.

De waardebonnen zijn een goede tijdelijke oplossing. Het helpt onze leden enorm tijdens deze coronacrisus én het voorkomt direct persoonlijk contact zodat onze vrijwilligers geen risico lopen.

Aanleiding
Tijdens de coronacrisis moesten wij onze deuren sluiten omdat supermarkten minder levensmiddelen konden krijgen en klanten gingen hamsteren. Bijkomend probleem was dat direct persoonlijk contact zoveel mogelijk beperkt moet blijven en medewerkers van de voedselbank vaak ouder zijn en zo zelf tot de risicogroep behoren. Met de waardebonnen kunnen deelnemers van de Voedselbank nu rechtstreeks bij de supermarkten levensmiddelen krijgen. 

Voor aanvullende informatie:
Miriam Hemelsoet, 06-24959412
E-mail: contact@voedselbank-zeeuwsvlaanderen.nl

Er zijn nog geen updates geplaatst door de actievoerder(s).
dakje met Geef-logo
€ 2.225 opgehaald van € 30.000
waarvan € 2.175,30 via Geef.nl
8%
54

donaties

40

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar:

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie