OK
×
Actievoerder
Evy van Weelden

Vliegticket naar de toekomst!

Wie ben ik?

Ik ben Evy, 22 jaar oud, en ik volg de master Neuroscience & Cognition aan de Universiteit van Utrecht. Na mijn bachelor studie met Honours en cum laude afgerond te hebben, streef ik er ook naar om van mijn Master een groot persoonlijk succes te maken. Daarom ga ik na mijn huidige major project in het Wilhelmina Kinderziekenhuis een minor stage voltooien aan de University of Melbourne in Australië. Ik zal stage lopen van januari tot juli.

Wat ga ik doen?

Ik ga werken aan een eigen project dat een product, genaamd de Stentrode, kan helpen verfijnen. De Stentrode is een meetapparaat dat via een bloedvat in de hersenen van mensen wordt aangebracht. Deze kan vervolgens verbonden worden aan een computer. Hiermee kunnen mensen - altijd gediagnosticeerd met ALS of andere aandoeningen leidend tot complete verlamming - met behulp van dit apparaat op eigen kracht communiceren met o.a. hun naasten en medici. Dit kan hun levenskwaliteit enorm verbeteren. In de komende periode gaan de eerste menselijke trials beginnen, maar het is belangrijk dat het apparaat verfijnd wordt voor gebruik. Hier ga ik aan bijdragen door dieronderzoek te doen bij schapen. (Zie ook de Wikipedia pagina over de Stenrode).

Waarom ga ik dit doen?

Deze stage is voor mijzelf erg belangrijk omdat ik hiermee ervaring krijg in gebieden die nu en in de toekomst binnen de neurowetenschappen veel toegepast (gaan) worden, waaronder dieronderzoek, machine learning en bio-engineering. Ik kom dan sneller in aanmerking voor een PhD of andere onderzoeksfunctie. Ik zou in de toekomst graag in dit werkveld willen blijven, mede uit interesse in de mogelijkheden die dit werkveld biedt voor mensen met een ziekte aan het zenuwstelsel of psychiatrische stoornis, en zodat ik direct kan meewerken aan een beter leven voor mensen met verscheidene vormen van verlamming.

Waarom heb ik geld nodig?

Het leven in Australië is erg duur. Ik probeer daarom genoeg geld bij elkaar te sparen zodat ik me maximaal kinzetten voor het onderzoek. Dit levert dan hopelijk bruikbaar resultaat op voor de verdere ontwikkeling van de Stentrode. Dit zou een groot voordeel opleveren voor mijn toekomstige carrière, en voor de mensen die van het apparaat gebruik zouden willen maken in de toekomst uit hoop op een beter leven. Maar in mijn eentje (en hulp van DUO) krijg ik niet genoeg geld bij elkaar gespaard.

Het enige wat ik van jullie vraag is een bijdrage aan mijn vliegticket (retour €1400-€1500), want 1) dan kan ik in Australië terecht komen en aan de slag gaan, en 2) dan kan ik aan het einde van de stage ook weer naar huis! Want ik zal mijn familie en vrienden ontzettend gaan missen.

L. van Weelden
1
dakje met Geef-logo
opgehaald van
18%
12

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar:

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie