OK
×

Verspreid het #proudtobeme gevoel - samen sterk tegen pesten

Samen met singer en songwriter en collegatrainers van Stichting Omgaan met Pesten wil ik kinderen, jongeren en volwassenen de boodschap meegeven dat iederen er mag zijn en dat het helmaal oké is om jezelf te laten zien. Dat je trots op jezelf mag zijn, ondanks het pesten en wat er allemaal is gebeurd in het verleden.

Pesten is een verdrietig probleem, dat grote gevolgen kent, niet alleen voor het slachtoffer, ook voor de kinderen, gezinnen en professionals daar omheen. Dat weet ons team van stichting Omgaan met Pesten als geen ander. Ook tijdens de week tegen pesten zetten wij ons daarom weer in om scholen en andere organisaties te voorzien van een gratis lespakket dat zij in combinatie met de videoclip #proudtobeme kunnen inzetten om te werken aan bewustwording en het voorkomen en aanpakken van pesten. Met een team van professionals hebben wij vrijwillig tijd geïnvesteerd om dit lespakket te ontwikkelen en verspreiden.

Waarom deze actie?

Als kind werd ik zelf jaren lang gepest op de basischool en in het voortgezet onderwijs. Als je maar vaak genoeg hoort dat je niets voorstelt, dan doet dit iets met je zelfbeeld. Dan is het zo ontzettend moeilijk om nog in jezelf te geloven. Nog steeds worden zoveel kinderen en volwassenen gepest. Om pesten te voorkomen en aan te pakken maken we lespakketten, organiseren we bijeenkomsten en geven we trainingen.

Hoe kan je helpen?

Via ingezamelde gelden willen we een uitbreiding van het lespakket en materiaal maken om het proud to be me gevoel verder door te voeren op scholen en in onze methode, zodat we zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen kunnen bereiken. Daarnaast beheert Stichting Omgaan met Pesten een fonds, zodat minder draagkrachtige ouders een bijdrage kunnen ontvangen voor de kosten van de Sta Sterk training. Met uw donatie kunnen we meer kinderen een heerlijke jeugd geven!

Door Stichting Omgaan met Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten. Hiermee steunt u niet alleen slachtoffers van pesten, maar maakt u het mede mogelijk dat de stichting iedereen in Nederland kan bijstaan bij vragen over de aanpak van pesten.

U kunt ons op vele manieren steunen. Bijvoorbeeld door eenmalig of  jaarlijks een door u gewenst bedrag te doneren. Elke gift is welkom!

Anoniem aan teamlid Caroline van Bommel

€ 15

13-09-2018

dakje met Geef-logo
€ 15 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 2.500
0%
1

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×